Setmana de la ciència a Garbí Pere Vergés Badalona

El divendres 13 de novembre es va celebrar, a Garbí Pere Vergés Badalona, el II Dia de la Ciència, amb motiu de la 20a Setmana de la Ciència.

image_print

El divendres 13 de novembre es va celebrar, a Garbí Pere Vergés Badalona, el II Dia de la Ciència, amb motiu de la 20a Setmana de la Ciència.

Des del Departament de Ciències es van organitzar tot un conjunt d’activitats per als nostres alumnes.

L’objectiu era que el nostre alumnat passés una bona estona amb tota una sèrie de jocs i pràctiques relacionades amb el món científic i podem dir, amb molta satisfacció, que es va complir amb escreix.

Entre les activitats preparades teníem la sempre esperada visita del conegut físic televisiu Dani Jiménez amb els seus tallers “D’Arquímedes a Einstein” i “Electrifica’t per la Ciència”, on els alumnes de 1r cicle de secundària es van disfressar per realitzar tota una sèrie d’experiments. A més, també van descobrir la biografia d’un personatge important en la ciència a la Gimcana del Científic.

Pel que fa a 2n cicle d’ESO, els alumnes de 3r van participar en una Gimcana de la Taula Periòdica on van haver d’anar descobrint diferents elements químics entre els objectes que hi ha a l’escola, i els de 4t van gaudir d’uns tallers d’astronomia fabricant coets, rellotges de Sol i ulleres per veure imatges en 3D.

Els nostres alumnes de 1r de batxillerat van preparar unes pràctiques per a alumnes de 5è i 6è de primària que van estar entusiasmats fabricant cotxes d’acció-reacció, inflant globus que simulaven pulmons…

I els més grans de la casa van assistir a una de les 3 xerrades que s’oferien: “diabetis i obesitat”, “la velocitat de la llum” o “el genoma humà”. Van ser molt interessants i s’hi va participar amb gran interès per part dels alumnes.

El fil social del curs “Setmana de la Ciència” va treure fum i les aportacions i valoracions van ser molt bones.