1a Lectura de Cròniques.

“Crònica: recull de fets històrics, generalment circumstancials i no encaixat rígidament dins unitats cronològiques tot i que respecta l’ordre en el temps.”

1a Lectura de Cròniques
image_print

Aquesta és la definició de “crònica” que trobaríem al diccionari de l’ Institut d’Estudis Catalans, i en això consisteix el treball que fan els nostres alumnes quan  escriuen, pausadament i amb passió, les sensacions o experiències que els han colpit en un moment determinat de la seva vida escolar.

Tinta blava sobre blanc, van desgranant la història present de l’Escola que en un futur no gaire llunyà, perquè el temps és fugisser, es convertirà en un recull de memòries dels esdeveniments especials i d’aquells que recullen de manera simple i coherent la quotidianitat del fer diari.

La temàtica ha estat força variada: des de sortides fetes a l’octubre o eleccions a Cap General de Color, fins el darrer acte, realitzat la setmana passada, la cloenda dels actes de celebració dels 50 anys de les nostres escoles.

I per acabar, s’ha llegit una crònica anomenada “Pastorets a tres bandes”, feta com un collage de diferents escrits de nois i noies de  les classes Nausica i Vilamar que ha estat molt ben rebuda per part dels oïdors.

Us encoratgem a seguir en aquesta escomesa vital de deixar empremta, amb els vostres escrits, a la història de l’Escola.

20151126 1a Lectura de Cròniques_0053

20151126 1a Lectura de Cròniques_0066