1a Reunió de la comissió ambiental de l’Escola

La comissió ambiental de l’escola s’ha reunit per definir i posar en marxa el pla d’acció anual d’Escola Verda. A la Comissió hi ha representació de nois i professors de totes les etapes.

image_print

Aquest és el tercer any que som Escola Verda. I enguany encetem el curs repetint algunes de les línies de treball dels dos anys anteriors i iniciant-ne de noves.

La planificació d’accions és anual i hi participa tota l’escola en diferents accions i moments.

Les accions estan centrades en aspectes de gestió de recursos, educació ambiental, interacció amb l’entorn i participació.

Així doncs farem recollida selectiva d’oli i paper. Prepararem campanyes per estalviar aigua i tancar els llums a l’escola. Tornarem a fer visites guiades als punts més sostenibles de l’escola per tal de conèixer-los i explicar-los als companys. Farem de nou objectes amb material de reutilització. Seguirem amb el projecte de les plantes apadrinades, que ja arriba a tercer de primària, amb l’hort escolar i amb la campanya per promocionar els embolcalls sostenibles. Farem un viver emprant esqueixos de l’escola i farem un mapa de la flora dels jardins emprant codis QR o d’altres recursos per tal de permetre fer visites informatives.

I qui planificarà i durà a terme les anteriors accions seran els mateixos nois i noies de l’escola, perquè entenem que és part del valor de l’acció el fet que ells en siguin els protagonistes.

A final de curs farem balanç dels objectius anuals. Esperem que aquest nou curs d’escola verda, el tercer, serveixi per consolidar les bones pràctiques existents i implementar-ne de noves.