Agència de Mediació escolar AME

Els nois i noies de secundària inicien el nou curs com a mediadors després de fer la formació inicial els novells i la d’especialització els mediadors d’una estrella.

image_print

Aquest curs hem tornat a dur a terme, al llarg de l’octubre, la formació de mediadors escolar de l’agència AME. Quinze nous mediadors de primer d’ESO han fet la formació inicial i set mediadors del curs passat han fet la formació de mediadors d’una estrella. Part d’aquesta formació d’una estrella ha estat participar de la formació dels mediadors novells. Els mediadors no trigaran a rebre el diploma acreditatiu que en certifica la formació.

Els mediadors ha preparat la promoció de l’inici de l’activitat de l’agència i ha passat a presentar els equips per les classes i a explicar què és una mediació entre iguals.

La mediació és un metode alternatiu de resolució de conflictes. És voluntària, confidencial i els protagonistes són les persones enfrontades. El mediador facilita la comunicació mitjançant unes estratègies clarament estructurades en un procés. El mediador no jutja, ni aconsella ni pren part.

Aquest curs ja hem iniciat l’activitat de mediacions a l’escola. El darrer curs els mediadors van dur a terme setze mediacions i aquest nou curs escolar esperem superar aquest nombre i anar estenent la cultura de la mediació en l’entorn escolar.