Inauguració del Pessebre

La Inauguració del Pessebre és l’acte que ens ajuda més a recordar l’autèntic sentit del Nadal.

image_print

Avui a la tarda els alumnes del Cicle Mitjà i Superior han inaugurat el Pessebre del vestíbul de l’Escola, tot compartint uns cants i uns senzills pensaments que són resultat de reflexions i bons propòsits.

Enguany  han treballat sobre la importància del diàleg, però un diàleg amb actitud de respecte i d’escolta.

Gràcies a aquest diàleg amb respecte, percebem les diferències i els contrastos i ens apropem al món. És pont i camí per conèixer i reconèixer l’ésser proper, descobrir-ne els matisos, la humanitat i, és clar, també és el vehicle per arribar fins a nosaltres mateixos.

Parlar és agradable però encara ho és més trobar una persona que sap escoltar.

Atendre allò que diuen els altres significa obrir-se, desinflar el propi ego i enriquir-se amb la totalitat de l’altre. Escoltar ens aporta claredat a l’hora de parlar, do de consell, amabilitat, delicadesa, coneixement d’un mateix, compartir emocions i conviure millor.

Una escolta amb respecte és aquella que ens ajuda a reconèixer en l’altre tot allò de bé que posseeix.  Quantes vegades ens trobem sols enmig d’una multitud, perquè el que veritablement cerquem no és res més que una mirada de complicitat, un somriure, uns mots senzills: un “gràcies”, un “t’estimo” … expressats des de l’espontaneïtat. Sovint una veu amable i sincera és molt més efectiva que qualsevol medicació.

El nostre Pessebre el  tenim guarnit amb tot de boletes,  amb paraules molt belles dites pels mateixos infants que amb la seva innocència fan d’aquestes festes el presagi  d’un futur més optimista. Fem que aquests  mots senzills, plens d’emotivitat, s’estenguin  com els estels que il·luminen les llargues i fredes nits del NADAL i ens ajudin a ser cada dia una mica millors.

Bones Festes!

20151215 pesebre (1)

20151215 pesebre (2)

20151215 pesebre (3)