Dinamització cultural: TIANA NEGRA

El festival Tiana Negra es fa ressò, per quart any, de l’impacte de la novel·la negra en la cultura contemporània, i en especial en la catalana

image_print

 

De tots els gèneres literaris, el policíac i detectivesc, conegut genèricament com novel·la negra, és el més popular i alhora el més reconegut, en part gràcies a les adaptacions cinematogràfiques. Autors com Dashiell Hammet, Horace McCoy o Raymond Chandler ocupen avui un lloc destacat entre els clàssics del segle XX.

El festival Tiana Negra es fa ressò, per quart any, de l’impacte de la novel·la negra en la cultura contemporània, i en especial en la catalana.

Entre els diversos actes que se celebraran els dies 22 i 23 d’aquest gener, cal destacar l’homenatge al col·lectiu d’escriptors que, amb el pseudònim d’Ofèlia Dracs, va publicar relats de diversos gèneres, entre els quals el negre, sota el títol Negra i consentida. L’homenatge comptarà, a més, amb la participació de la majoria dels escriptors components del grup.

Podeu veure el programa a

http://tiananegra.blogspot.com.es/2015/12/programa-tiana-negra-2016.html

Totalment recomanat per als amants de la literatura en general, i de la negra en particular.