Benvingut Sr. Carnestoltes!

Després d’uns dies força moguts, per fi ha arribat la festa del Sr. Carnestoltes, Dijous Gras.

image_print

Enguany s’ha escollit la temàtica dels contes tradicionals per tal de fer-ne una bona difusió i  reconeixement dels orígens.

Els alumnes de les classes Llevant i Migjorn han fet de mestres de cerimònies, tot iniciant la setmana de gresca amb un pregó que va ser la delícia de petits i grans, i clouran la festa amb el testament del Sr. Carnestoltes.

Testimonis de la importància dels llibres, dos autors prestigiosos ens han demostrat les meravelles que embolcallen aquestes petites històries amb una moralina amb què tanquen les seves narracions.

Els més menuts de l’Escola s’han transformat en porquets; els d’ Educació Infantil s’han convertit en “patufets” que després de ser engolits per un bou molt golafre, han pogut  retornar contents  amb els seus pares; “Picarols” i “Virolets”, tot ballant pel mig del bosc, s’han caracteritzat de “caputxetes”, “caçadors”, “àvies” i “llops”, i han escenificat un dels contes més reconeguts arreu del món: La caputxeta vermella.

Els nens de Santa Cecília i Sant Nicolau, de soldadets de plom han treballat la importància de l’amor davant de qualsevol adversitat, i els més grans del Cicle ens han transportat al país de “Mai més” on l’eterna joventut rivalitza amb l’amargor d’uns pirates malvats.

La resta de companys de Primària també han explicat les seves històries: Mireia i Montseny, de pesolets i princeses; Nausica i Vilamar, de casetes de xocolata i  els més grans, les noies i nois de 6è, de ratetes empolainades i gatets ben mudats. Qui no recorda moments entranyables de la infància, escoltant aquests contes per boca dels nostres familiars?

La celebració ha estat al voltant de la taula amb les menges típiques d’aquest dia tan assenyalat: truita amb botifarra i coca de llardons, tot amenitzat amb una posada en escena del pregó del Rei de la festa per part dels Caps i Sotscaps Generals de Color de l’Escola i l’actuació dels diferents nivells amb una petita representació  al menjador.

Una vegada més la tradició ha format part de la vida escolar com un esdeveniment de gaudi i cultura popular.

20160205 Carnaval 2016 DSC_0107
20160205 Carnaval 2016 DSC_0086
20160205 Carnaval 2016 DSC_0061
20160205 Carnaval 2016 DSC_0026

???????????????????