Visitem la Biblioteca de Catalunya

image_print

Els alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat han visitat la Biblioteca Nacional de Catalunya com a centre de referència en l’àmbit de les biblioteques especialitzades.

En un marc incomparable com és l’edifici de la biblioteca que representa un dels conjunts del gòtic civil més important de l època, els nois i noies han pogut gaudir d’algunes de les sales que custodien manuscrits, incunables i altres tresors de la cultura del nostre país.

L’objectiu de la Biblioteca de Catalunya com a biblioteca nacional és el de salvaguardar tots aquells documents publicats a Catalunya i també els publicats a l’estranger que tractin d’aquesta.

El fons està format per 4 milions de documents aproximadament en diversos suports i de diferents característiques, llibres, mapes, partitures, cd’s, vinils, documents gràfics, etc … Els alumnes han quedat bocabadats quan els han comentat que la biblioteca emmagatzema totes les publicacions fins i tot la premsa diària i les revistes del cor.

 

biblioteca-de-catalunya Biblioteca_de_Catalunya_-_Nau_de_tramuntanaSala-Cervantina-de-la-BC_referenceentradat_ok_3