TRADICIONS DE PASQUA: CARAMELLES A L’ESCOLA

Les Caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida.

image_print

De nou els alumnes de les classes de 3r i 4t de Primària s’han vestit d’hereus i pubilles, com marca la tradició, i amb barretines, faixes, espardenyes, mitenes i gandalla han realitzat una cantada de caramelles.

Tradicionalment eren de temàtica religiosa, però en els últims temps han incorporat cançons de to festiu, i també d’aire satíric sobre qüestions locals.

Aquesta vegada, sortosament, el temps ens ho ha permès, i amb un cel ben blau els cantaires han fet un recorregut per l’Escola i jardins, tot interpretant un seguit de cançons de caire  popular: “Els ocells han arribat”, “ Marieta cistellera” i “El ball de Sant Ferriol”.

I com marca la convenció, “la cistella, lligada al capdamunt d’una llarga vara i tota adornada de cintes, ha arribat  fins al balcó des d’on ha baixat ben plena d’ous de xocolata, símbol de la resurrecció de la naturalesa, origen de la vida.

L’objectiu d’aquest acte és donar a conèixer a l’alumnat antigues tradicions del nostre país  que encara sobreviuen. Forma part del projecte Vida Cultural amb la finalitat d’inserir, en la vida escolar, manifestacions culturals per tal de conèixer i estimar la cultura i la societat que ens envolta i treballar-ho de manera transversal en diferents àrees d’aprenentatge: música, arts plàstiques, llengua, …

20160331 CaramellesDSC_0063

20160331 CaramellesDSC_0079

20160331 CaramellesDSC_0089