Agència de Mediació escolar AME

Els nois i noies de primer d’ESO estan acabant la formació de mediadors.

image_print

Aquest curs novament hem dut a terme la formació de mediadors escolar de l’agència AME al llarg del novembre i fins ara. Enguany la formació ha estat adreçada als nois de primer d’ESO dins el marc de la Vida Social. A les dues darreres sessions s’hi han incorporat per fer de formadors els mediadors d’una, dues i tres estrelles, és a dir amb dos, tres i quatre anys d’experiència a l’escola com a mediadors.

Un cop acabada la formació a primer d’ESO, els nois i noies que vulguin passar a ser membres de l’agència de mediació i intervenir en casos entre iguals, s’incorporaran a l’equip constituït per set alumnes de segon d’ESO, tres de tercer d’ESO i  tres de quart d’ESO.

L’equip ha preparat la promoció de l’inici de l’activitat de l’agència i passarà a presentar els equips per les classes i ha explicar què és una mediació entre iguals.

La mediació és un metode alternatiu de resolució de conflictes. És voluntària, confidencial i els protagonistes en són les persones enfrontades. El mediador facilita la comunicació mitjançant unes estratègies clarament estructurades en un procés. El mediador no jutja, ni aconsella ni pren part.

El darrer curs els mediadors van dur a terme dotze mediacions i aquest nou curs escolar esperem superar aquest nombre i anar estenent la cultura de la mediació en l’entorn escolar.