Un Nadal ple d’emocions

Com cada Nadal, a l’Escola s’organitzen moltes activitats culturals on els nostres alumnes en són els protagonistes. Aquí teniu el recull d’un Nadal ple d’emocions.

image_print

Pastorets 

El passat 15 i 16 de desembre els nois i noies de cinquè, de les classes Nausica i Vilamar, van fer la representació de l’obra Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres. El dijous a la tarda, els nens i nenes des de P5 fins a quart van poder gaudir com a públic de les dots artístiques dels seus companys, mentre que el divendres el públic va estar format per les famílies dels actors i actrius i els companys de 6è de Primària.

Va quedar palesa tota la feina feta durant el primer trimestre: els textos van ser recitats amb determinació i l’entonació i el llenguatge corporal van acompanyar el relat tot fent que el públic gaudís de les peripècies dels Pastorets i patís amb la maldat de les fúries, els pecats capitals i el mateix Satanàs. El maquillatge dels actors i els decorats també van impressionar molt el públic, que va copsar alguns dels gags més irònics de l’adaptació dels Pastorets.

Inauguració del pessebre 

El passat 14 i 15 de desembre van tenir lloc els actes d’Inauguració del Pessebre de Cicle Inicial i de Cicle Mitjà i Superior. Enguany, els pensaments de Nadal que vam estar treballant a l’Escola anaven enfocats a construir una comunitat i, per tant, a fer de l’Escola un lloc on es convisqui amb harmonia, tolerància, respecte i solidaritat. Vam fer un recorregut per tots els cursos i vam poder compartir idees provinents d’una profunda reflexió a les aules que ens van fer pensar en el medi ambient, en la tolerància a la diversitat, en la companyonia, en el dret de ser feliços i en la necessitat de fer feliços els altres.

Va ser un acte molt bonic en el qual vam intercalar textos poètics, narracions i música, tot cantant peces nadalenques i donant la benvinguda al Nadal tots junts, mestres i alumnes.

La Festa del Tió 

El passat dimarts, 20 de desembre, vam celebrar la Festa del Tió a l’Escola amb els nens i nenes de 1r i de 2n de Primària. El Tió va arribar a l’Escola el dilluns 12 de desembre acompanyat d’uns camperols i camperoles que van venir des de Capafonts. Els nens i nenes de l’Escola van estar alimentant el Tió durant uns quants dies, tot oferint-li galetes, fruita i moltes carícies perquè se sentís ben a gust. Finalment, el dia de la Festa, el Tió va obsequiar els nostres alumnes amb molts regals que podran fer servir a les aules i als jardins de l’Escola. També ens va oferir galets per posar a la sopa de brou del Dinar de Nadal, neules i torrons. En definitiva, tots els nens i nenes van participar en una jornada molt distesa i engrescadora.

Concert de Nadal 

L’última setmana de desembre van tenir lloc a l’Escola els Concerts de Nadal. Dilluns, els nens i nenes de 3r i 4t de Primària van demostrar les seves habilitats musicals tot delectant el públic amb un repertori ben variat que va donar el toc d’inici a les festes de Nadal.

Dimecres va ser el torn dels nens i nenes de 5è, 6è i 1r d’ESO; les seves veus, de la mateixa manera que ho feren els més petits, van omplir el Pavelló de l’Escola d’alegria, moviment i emoció. L’última peça del Concert, Mirall de Pau, va ser interpretada per alumnes, mestres i públic i va ser una jornada molt emotiva.