MashUp Table, un enginy per al muntatge audiovisual

El passat dijous 23 de febrer els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen la matèria de Cultura Audiovisual van participar en un taller per descobrir les possibilitats creatives de les Mashup Tables.

image_print

El passat dijous 23 de febrer els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen la matèria de Cultura audiovisual van participar en un taller per descobrir les possibilitats creatives de les MashUp Tables. El taller va tenir una durada de dues hores i els alumnes van aprendre el funcionament i les característiques d’aquesta innovació de la tècnica que amplia les possibilitats creatives a l’hora de desenvolupar projectes audiovisuals.

Al taller, els alumnes van muntar petits clips audiovisuals a partir de preses o escenes cinematogràfiques de diverses pel·lícules, afegint-hi música, efectes sonors i veu. La peculiaritat del muntatge amb aquesta eina és que cada unitat d’informació (imatge, so o acció) es troba en una carta amb un marcador. Aquest marcador, quan se situa sobre la MashUp Table, és llegit per una càmera que envia la informació a un programa informàtic que executa l’ordre.

Els clips audiovisuals es poden realitzar i veure en directe o gravar i veure en una pantalla com si fos una pel·lícula.

L’eina és una novetat tecnològica original i interactiva.