L’escola al YoMo – Jove MOBILE WORLD CAPITAL BCN

El passat dilluns 27 de febrer Barcelona es va convertir en la capital mundial de la tecnologia mòbil, i l’Escola hi va ser present participant a YoMo, la fira tecnològica dedicada als més joves.

image_print

Després de l’èxit obtingut en la seva primera edició a Shanghai, YOMO ha arribat a Barcelona de la mà del Mobile World Congress. Durant tres dies el Youth Mobile Festival ha acollit en els seus 13.000 metres quadrats d’exposició més de 200 activitats per animar els joves a entrar en el món de la tecnologia, presentant les últimes novetats de tecnologia a les aules a través d’espectacles de teatre en viu, tallers interactius, i dotzenes d’activitats pràctiques per a tots els gustos.

Segons els organitzadors han visitat YoMo més de 20.000 nois i noies d’entre 10 i 16 anys. Entre els visitants, dilluns van ser-hi els alumnes de 2n d’ESO de la nostra Escola de Badalona. Al llarg de tot el matí van poder veure un concert espectacle on, amb ajuda de les matemàtiques, diferents objectes quotidians es converteixen en instruments musicals, i una performance artística amb l’última tecnologia en moda. També van participar entre d’altres en dos tallers de realitat virtual i augmentada, i un taller d’holografia, especialment dissenyats per l’educació.

L’Escola també va tenir una participació activa a la fira amb un estand interactiu on els alumnes de la matèria optativa de robòtica de 4t d’ESO van mostrar una visió global del nostre projecte de robòtica educativa de 1r a 3r d’ESO, de la seva matèria, i d’alguns dels treballs de recerca de robòtica fets a batxillerat. A l’estand van mostrar dos dels projectes de classe en què diferents models de robots simulaven automòbils circulant de forma autònoma per un circuit o feien la maniobra d’aparcament.

Entre les personalitats que van visitar la fira aquests dies podem destacar la visita al nostre estand de l’Excel·lentíssim Conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget i Cantons, que es va interessar pel nostre projecte. Durant els minuts que vàrem conversar amb ell va destacar la importància que els nostres joves tinguin una bona formació tecno-científica, i que aquesta integri de la mateixa forma nois i noies.

Va ser una jornada molt entretinguda i inspiradora, i que en opinió dels alumnes va passar molt ràpidament.

A continuació podreu veure alguns dels moments de la jornada.

També podeu veure més informació de les activitats presentades per l’escola a:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/yomo-garbi-pere-verges-badalona/home