Sortida a una Colònia tèxtil: Viatgem al 1901

De la mateixa manera que ho van fer els nostres avantpassats, les classes Canigó i Sant Jordi s’han endinsat en l’època de la Industrialització tot visitant la Colònia Can Vidal a Puig Reich.

image_print

S’han traslladat fins a la comarca del Berguedà per visitar la Colònia Vidal i sentir com es desenvolupava la vida i el treball a inicis del segle XX. Han passejat pel pis d’una família treballadora, han vist el cinema, la carnisseria, la Caixa d’estalvis, la biblioteca, el safareig,l’escola de nois, les dutxes comunitàries,la turbina, la màquina de vapor i la sala dels telers.

A partir d’aquí s’han plantejat un seguit de qüestions que els han apropat a la realitat viscuda dels seus ancestres. Per què hi havia tanta desigualtat entre homes i dones? Per què els nens i nenes havien de deixar l’escola i començar a treballar amb 10 anys? Què ha canviat? Què ha passat al llarg d’aquests 100 anys? Les respostes vindran a mesura que vagin descobrint per quina història els va tocar viure els seus familiars més propers: besavis, avis, pares, que els permetran endinsar-se a nous aprenentatges.