Tot un personatge: Sra Carmen Moreno, una visita molt emocionant.

El dimarts 30 de maig les Classes Canigó i Sant Jordi van continuar el seu viatge en el temps. Aquesta vegada van rebre la visita de la besàvia d’una companya, la Sra. Carmen Moreno, que amb els seus 103 anys ha tramès el seu testimoniatge d’una vida plena de vicissituds.

image_print

Per tal d’ampliar la informació sobre els fets històrics més rellevants de l’època que han viscut els seus avantpassats propers,  la manera de viure,  costums, religiositat, … les noies i nois de 6è varen preparar un seguit de qüestions que plantejaren a la Sra. Carmen, una senyora de Granada, la petita d’una família rural nombrosa de 14 fills,  i  que de ben jove i amb dos petits, va perdre el marit a la guerra i va haver de pujar els seus amb molt d’esforç i superant els atzucacs de la societat del moment. Va parlar de la seva escolaritat durant la república, dels horrors de la Guerra Civil, del temor viscut durant la Dictadura i del seu viatge cap a Barcelona quan els seus fills ja estaven establerts aquí.