Benvinguda al curs 2017-2018

Espero i desitjo que hagin passat unes molt bones vacances, que hagin descansat i hagin pogut gaudir dels seus fills i filles intensament.

image_print

Benvolgudes famílies,

Aquest curs començarà una mica diferent al d’altres anys. Els atemptats d’aquest estiu a casa nostra han estat impactants. Atordidors pel fet en si mateix, però també per la naturalesa dels terroristes, nois en teoria arrelats a la nostra societat que s’han radicalitzat en tant poc temps. Com a mestres i professors ens ha captivat i corprès les declaracions i cartes obertes dels mestres, educadors i tutors d’aquest nois.

Cal demostrar que no tenim por i continuar amb el nostre dia a dia. Com a educadors tenim dues obligacions. La primera es treballar aquest tema amb tots els nois i noies aquest inici de curs, escoltant, parlant-ne i reforçant els nostres valors. La segona està implícita en el nostre projecte: formar ciutadans amb consciència cívica i social que sàpiguen fer i aportar pel bé comú.

Pel que fa a l’Escola se’ns presenta un curs potent i il·lusionant, amb reptes importants. Amb les millores enfocades a preparar millor els nois i noies per a la vida, per aquest món canviant i, com hem pogut veure, a cops difícil. Ho fem convençuts que la metodologia és la que millor els anirà, utilitzant pràctiques basades científicament en com s’aprèn. I a més, hem canviat l’organització per a suportar aquest procés. Amb els responsables d’àmbit, el desdoblament de tutories i la docència compartida en el treball específic, hem posat molt esforç de millora de recursos en l’ampliació d’hores de professionals dedicats als nois.

Tot això no és possible sense l’equip de professionals de l’Escola i la Fundació, que dediquem els nostres esforços a fer que tots els alumnes avancin i millorin, aconseguint que, de 876 alumnes, aquest any només un romandrà, per causes personals, un any més al seu curs.

En nom de tots ells, els desitjo a tots un molt bon curs. Gaudeixin amb nosaltres del procés d’aprenentatge dels seus fills i filles.

Cordialment,

 

Jordi Collado