Manifest dels alumnes de secundària sobre la situació del país

image_print

El Consell de Secundària, un cop recollides les opinions de totes les classes en assemblea, considera que hi ha uns aspectes i valors en els quals tots coincidim i que hem de fer prevaldre:

Tots els ciutadans tenen dret a la llibertat d’expressió.
Hem de viure en una societat on acceptem la pluralitat d’idees, però sempre respectant les formes i les opinions. De pensament en tenim de diferents, però el respecte és únic i mai s’ha de perdre.
Ningú ha d’imposar la seva opinió sobre els altres, ja que els ciutadans han de construir-se la pròpia. Igual que a la nostra Escola, vivim en una societat democràtica on tothom té dret a opinar i a decidir.
El diàleg és l’eina fonamental per a la resolució del conflictes. En cap cas la violència ha de ser la solució. S’han d’evitar les accions repressives i no utilitzar la força. L’objectiu és arribar a una solució i no agreujar els problemes
Estem en una situació molt complexa, i hem d’actuar amb precaució i sempre respectant les formes. Si perds les formes perds la raó.
Dialogar no és parlar. Dialogar és arribar a acords entre opinions diferents. Si sols no podem, demanem ajuda a un tercer.
L’empatia és clau quan hi ha un enfrontament, s’ha de fer l’esforç de seure plegats, parlar i intentar posar-se en el lloc de l’altre.

Volem dir als nostres representants polítics:

– No vol ser el teu enemic, només té una opinió diferent.
– Nosaltres tenim la sort d’opinar, vosaltres hauríeu de pensar que teniu la sort d’escoltar.
– Utilitzeu el diàleg i si convé la mediació per resoldre aquest conflicte.