Sortida de tutoria a Fontmartina

Sortida de tutoria de 1r d’ESO al càmping de Fontmartina, al Montseny, en el marc de les activitats de tutoria per a cohesionar i conèixer el grup.

image_print

Els dies 27 i 28 de setembre els alumnes de les classes Mare Nostrum i Odissea van anar de sortida de tutoria al càmping de Fontmartina, al cor del Montseny.

L’objectiu de la sortida va ser no només la convivència i la millora del coneixement  dels companys, sinó l’autogestió en l’elaboració dels menús del sopar i l’esmorzar. En grups de tendes un parell de dies abans ja van comprar (amb els tutors ) a un supermercat tot allò que era necessari, ajustat al pressupost que se’ls va donar.

Van portar la motxilla, els estris per cuinar i el menjar. En arribar van muntar les tendes i van tenir temps de joc fins a l’hora de dinar. A la tarda es va organitzar una excursió per descobrir l’entorn i en arribar van berenar i van poder seguir jugant. Tot seguit va arribar l’hora de fer el sopar. Amb molt de compte van bullir pasta, van passar les salsitxes per la paella i s’ho van cruspir tot! A l’hora d’anar a dormir realment estaven tan excitats per la novetat que els va costar una mica endormiscar-se.

L’endemà al matí tocava esmorzar i desmuntar tendes. No va ser fàcil, però algun alumne va mostrar molta habilitat en l’estratègia a seguir i ens va ajudar a tots. Després van fer una dinàmica de grups per colors i ja van tornar cap a l’escola.

Va ser una experiència molt interessant i molts d’ells estaven contents d’haver conegut els companys nous d’aquest curs i alhora haver descobert també coses positives dels que ja coneixien.