Escola Garbí Pere Verges Badalona

CodeWeek 2018: tots a programar!

Amb motiu de la celebració a tota Europa de la CodeWeek2018 http://codeweek.eu/hem realitzat a la nostra Escola un conjunt d’activitats especials relacionades amb la programació i la robòtica durant 15 dies. A Catalunya ha tornat a ser tot un èxit de participació.

A l’Escola Garbí-Pere Vergés de Badalona impartim des de fa anys les classes de Tecnologia de l’ESO a través de les possibilitats que ens ofereixen els robots de Lego Mindstorms®. Així doncs, mitjançant projectes en equip, treballem el procés tecnològic introduint conceptes de robòtica i programació durant tot l’any. Aprofitant, però, la Code Week, hem decidit plantejar activitats diferents a les classes i és per aquest motiu que, durant aquestes setmanes, a les nostres classes s’hi han fet les següents activitats:

A 1r d’ESO els alumnes van aprendre a programar videojocs utilitzant l’app Pyonkkeper iPad i el llenguatge de programació Scratch. Es van proposar dues alternatives en forma de vídeo tutorial: un joc de llançar objectes, i un joc de plataformes. Els alumnes de 2n d’ESO, que ja tenien experiència del curs anterior, van arribar una mica més enllà dels tutorials unint les dues propostes en un únic joc.

Els alumnes de l’optativa de 4t d’ESO i alguns dels seus companys, van programar videojocs en 3D utilitzant l’entorn KoduGame-labde Microsoft. Kodu inclou un generador de mons en 3D, un bon conjunt de personatges, i un llenguatge de programació visual orientat a objectes amb el que es poden assignar comportament i respostes als personatges i objectes inserits al mon.