Participem a la marató BCN pensa

Els alumnes de Primària de les Escoles Garbí Pere Vergés participen a la Trobada Interescolar de Filosofia 3/18 – Marató BCN Pensa 2018

image_print

En commemoració del dia Internacional de la Filosofia, que enguany va ser el passat 15 de novembre, una representació dels nostres alumnes de primària van participar com a ambaixadors de les nostres escoles a la Trobada Interescolar de Filosofia 3/18 – Marató BCN Pensa 2018. En l’acte, celebrat a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i organitzat pel Grup IREF, els nostres representants van agrupar-se amb nens i nenes d’altres escoles i van poder intercanviar amb ells aquelles preguntes escollides pels seus respectius grups classe després de les sessions de filosofia celebrades a l’escola el passat mes d’octubre. Les preguntes van sorgir arran d’una discussió grupal engegada amb el visionat de tres curtmetratges: “Ocells” (Cicle inicial), “Alike” (Cicle Mitjà) i “Tolerantia” (Cicle superior), la qual els va permetre reflexionar amb profunditat sobre temes tan universals com la Inclusió, el respecte, acceptar als que són diferents i la importància d’aprendre a conviure. Vam marxar de la sessió amb moltes respostes però encara amb més preguntes. Tal i com ens va dir el degà de la facultat de Filosofia, el Sr. Josep Monserrat, “No deixem mai de fer-nos preguntes…”!