“I Love Reading” visita Badalona

Aquest mes de novembre hem rebut a l’escola els 28 alumnes i professors que han pres part amb nosaltres en el projecte Erasmus+ “I Love Reading”.

image_print

Els països participants han estat Itàlia, Anglaterra, Turquia i Polònia.  Els alumnes de 4t d’ESO van acollir els estudiants de les diferents nacionalitats fent-los sentir com a casa seva.

 

Durant la setmana es van organitzar diverses activitats d’aprenentatge que van girar entorn a la poesia, per a conèixer aquest gènere literari en els diferents països participants així com poetes i obres més destacades de la seva literatura. Els alumnes de 4t de l’escola van donar a conèixer l’obra d’en Joan Brossa, sobre el qual es van realitzar tallers des de la perspectiva literària i artística. També els alumnes de primària van poder escoltar contes explicats pels alumnes dels diferents països.

 

Alhora van tenir lloc altres activitats de caire més cultural: una fira de productes típics, danses tradicionals i la nit de la poesia al Casino de Tiana, amb la lectura de poemes en diferents llengües. Per altra banda es va realitzar una sessió de treball a la Biblioteca Casacuberta de Badalona i es va visitar la Biblioteca Nacional de Catalunya. També van descobrir  Badalona, la seva cultura i la seva història amb la visita a la ciutat i al Museu de Badalona.

 

L’experiència ha estat molt positiva, els alumnes mitjançant el treball col·laboratiu han après d’altres cultures, han conegut altres realitats i han continuat amb el projecte que es va iniciar el setembre de 2017 i que finalitzarà a l’agost del 2019 després de visitar Polònia i Turquia.