“Europe: Old Roots, New Stories” a Itàlia

Vuit alumnes de 3r d’ESO viatgen a Àndria (Itàlia) a la primera trobada del al programa Erasmus+ KA2 Europe: Old Roots, New Stories.

image_print

Durant la setmana del 10 al 16 de febrer un grup de vuit alumnes de 3r ESO ha participat en la primera mobilitat del nou projecte Erasmus+ que engeguem aquest curs: Europe: Old Roots, New Stories. En aquest intercanvi participen una escola d’Itàlia, una escola hongaresa, una escola alemanya i la nostra escola, tota una oportunitat per conèixer altres cultures i costums.

 

Aquests dies els alumnes dels diferents països han estat treballant conjuntament per tal de dur a terme una recerca sobre diferents períodes històrics, com l’Imperi Romà, el Cristianisme, la Il·lustració i la Secularització, tot fent una comparació entre la societat i l’educació en aquell temps i avui en dia. També han visitat diferents ciutats antigues com Alberobello, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1996; Matera, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1993 i capital europea de la cultura 2019; i Ostuni, la ciutat blanca, amb molta tradició històrica.

 

Aquest projecte té com a objectiu cercar les arrels europees trobant els punts que ens uneixen i que tenim en comú. A més, és una bona manera d’interaccionar amb alumnes de diferents països utilitzant, com a llengua vehicular, l’anglès.

 

En resum, ha estat una experiència molt enriquidora tant a nivell personal com acadèmic. Tot seguit trobareu algunes fotos de l’estada.