FLL 2019 – Nova edició del la First Lego League al CosmoCaixa

L’equip format pels alumnes Ainhoa Trillo, Esther Jou, Nil Casals, Jan Campalans, Arnau Franch, Alexia Martínez August Mabilon, Isaac Masdefiol, Sergi Codina i Jan Borrellas van representar la nostra escola en aquesta edició de la FLL celebrada el diumenge 3 de març al CosmoCaixa

image_print

Aquest alumnes formen part de la matèria optativa de Tecnologia i TIC de 4t d’ESO, en la que vint alumnes han dedicat part del seu temps a preparar aquesta competició amb el suport del seu professor i entrenador Carlos Garcia. First Lego League (FLL) és un repte internacional que té com a principal objectiu despertar l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia a través de reptes temàtics. Els pilars del programa són els Valors FLL que emfatitzen la competició amistosa, l’aprenentatge significatiu, el treball en equip i la contribució a la societat; en conjunt, habilitats i competències que els seran necessàries al s. XXI. Des de la matèria de Tecnologia i TIC s’aprofiten els aprenentatges propis del currículum per aplicar-los a la solució dels reptes i la preparació d’un Projecte Científic.

Aquest any els reptes tractaven sobre els viatges per l’espai i com podem viure fora del nostre planeta. Des de l’alliberament del repte a principis de setembre els participants a la FLL dissenyen, construeixen, programen i proven els seus robots, i alhora treballen i presenten un projecte científic. Els nostres representants van analitzar com es podria construir una base permanent al planeta Mart utilitzant robots autònoms, com es podrien organitzar els transports de tots els elements necessaris i van dissenyar una estructura que una vegada al planeta s’estendria per aconseguir el màxim possible d’espai construït.

Al llarg de la jornada el nostre equip va presentar el seu robot als jutges que van valorar el seu disseny i funcionalitat, van participar en tres rondes del joc, i finalment van presentar el seu projecte científic.

Noticia relacionada:

16 de Maig de 2018: Acte de reconeixement Premis científics Firts Lego League 2018

http://www.escolesgarbi.cat/badalona/2018/05/16/acte-de-reconeixement-premis-cientifics-fll/