Se’m posen els pèls de punta!!!!!!!

Les noies i nois de les classes Canigó i Sant Jordi experimenten amb l’electricitat estàtica.

image_print

És màgia?. Tenim poders?. Noooo!!!, és pura física.

Avui hem pogut descobrir com la matèria formada per àtoms carregats amb  els seus pertinents neutrons i protons fan de la “màgia” una realitat.

Hem pogut observar que després de fregar un globus amb un tros de llana, era capaç de posar-nos els pèls de punta. I no tant sols això, sinó que amb una vareta de PVC, prèviament refregada amb la llana, era capaç d’aixecar petits trossets de paper o fer córrer una boleta de poliuretà .

Això és l’efecte de l’electricitat estàtica, és a dir, el desequilibri entre càrregues elèctriques en un material. Quan freguem majoritàriament materials aïllants, la càrrega  es transfereix  d’un cos a l’altre. Un dels cossos adquireix un excés de càrrega positiva i l’altre de negativa.

I a partir d’aquí descobrir, quins dels  materials de què disposàvem, tenien més capacitat de produir aquest tipus d’electricitat.

Ha estat un experiment fascinant!