El Menjador

El menjador és un pilar fonamental i l’acte social més important de l’escola.

image_print

El dinar forma part del nostre Projecte Pedagògic i és un dels aspectes clau de la Vida Social. La rellevància del menjador ja comença a la classe. Es dedica un temps a la seva preparació, treballant els hàbits d’higiene i les normes necessàries per al seu bon funcionament. Els caps de taula i els representants del menjador paren les taules cuidant els detalls: posició dels coberts, tovallons, gots,… Seran també, més tard, els que serviran els plats a tots els companys de la seva taula.

Dinar a l’escola no representa el simple acte de menjar, sinó que és un acte social que segueix unes normes establertes que li donen una solemnitat especial; és per això que cal tenir cura de les formes i les maneres. Els alumnes aprenen a comportar-se amb ordre i pulcritud, a menjar de tot i a adquirir les bones maneres al voltant de la taula.

Aquest curs la dinàmica habitual del funcionament del Menjador s’ha adaptat a la situació actual. S’ha delimitat l’espai pels diferents grups estables per garantir la distància de seguretat. A diferència d’altres cursos, els caps de taula i representants del menjador, que actualment poden dur a terme el seu càrrec, han de dur guants per manipular els estris a l’hora de parar taula. Enguany, s’utilitzen tovallons i estovalles individuals de paper per qüestions d’higiene i prevenció.

Un cop la classe està asseguda, els caps de taula ajuden a les Sres. Cambreres a servir els primers plats. En acabar, es treuen els guants, es renten les mans i comencen a dinar. Quan acaben les postres, cada cap de taula ajuda a retirar els plats, gots, estovalles i tovallons de paper que queden a la seva taula.

En finalitzar, desinfecten la seva taula i les cadires dels companys amb gel hidroalcohòlic i acaben de posar bé les cadires. Abans de retornar a la classe es tornen a rentar les mans. D’altra banda, els representants de menjador, son els responsables d’escombrar la seva parcel·la.

En el cas dels més petits, son les cambreres i les mestres les que s’encarreguen de preparar i servir les taules aplicant les mesures que estableix el protocol COVID. En aquest cas, la funció dels càrrecs del Menjador està centrada en ajudar als companys a mantenir una bona actitud a l’hora de dinar.

Així doncs, el menjador com a eix transversal de l’Escola; apropa a l’alumne el coneixement i pràctica del sentit de la responsabilitat, la convivència i la cooperació per a la millora individual i col·lectiva.