Visitem l’exposició de la Vella Quaresma

A l’escola podem gaudir d’una exposició itinerant dedicada a les Velles Quaresmes gràcies a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les peces exposades pertanyen a la col·lecció del folklorista Joan Amades.

image_print

Tots els nens i nenes des d’EI4 fins a 2n de Primària han pogut aprendre que la Vella Quaresma era un calendari que feien servir els nostres avantpassats per comptar el temps hivernal de poca activitat gastronòmica i de gresca que anava des de la rauxa de Carnaval a la festa de Pàsqua i l’esclat alegre de la primavera. Aquest temps s’anomenava quaresma i durava set setmanes, com les cames de la Vella Quaresma que anem arrencant cada setmana per comptar-les.

Exposicions itinerants Vella Quaresma