1

Blog del Casal d’estiu 2021

Si voleu seguir totes les notícies i activitats que es realitzen durant el Casal d’estiu i Campus Esportiu de Garbí Obert, només heu de seguir el següent enllaç. Aquí podreu veure les fotografies i vídeos de cada setmana i de les diferents sortides.

Cliqueu el següent enllaç.

https://casalestiuperevergesbadalona.blogspot.com/
Acomiadem el curs 20/21

El curs que vam iniciar el 14 de setembre es presentava ple d’ incerteses. La por i les inseguretats van acaparar el nostre dia a dia davant d’ un context en el qual no sabíem si hauríem de tornar a fer escola des de casa, com ja ens havia passat en el darrer tram del curs 19-20. Avui podem afirmar que cap dels pitjors auguris es va materialitzar. L’esforç i les ganes dipositats per tota la comunitat educativa han facilitat l’assoliment d’un context que ens ha permès mantenir la presencialitat, en el marc de l’Escola, a totes les etapes educatives.

Per a molts aquest curs quedarà com el curs de la pandèmia, de les restriccions, de les mascaretes i dels protocols. Per a nosaltres el camí fet ha deixat una petjada memorable que simbolitzarà el curs dels reptes, dels aprenentatges, de la superació, del creixement, dels somnis materialitzats i de la resiliència. Sens dubte, serà un curs recordat per la seva singularitat, tot i que com a escola el recordarem per les múltiples oportunitats d’aprenentatge viscudes.
Hem vist com els nens i nenes, els nois i noies, han après davant de cadascun dels nous contextos que s’han anat generant. Ensenyar és per a qualsevol docent un moment màgic que només el pot eclipsar un altre moment, encara més màgic, que és aquell que ens permet veure com s’aprèn. Aquest any hem gaudit d’ aquesta màgia perquè la difícil situació ens ha posat a l’abast múltiples circumstàncies que han permès als nostres alumnes aprendre de manera significativa.

Volem agrair-los, pares i mares, la feina que en tot moment han fet. Sense el seu ajut i complicitat tot això no hauria estat possible. Han entès el context, han compartit el missatge, han estat comprensius davant les decisions que en cada moment hem hagut de prendre. Moltíssimes gràcies!
Volem traslladar també un agraïment molt especial a tot l’ equip docent, administratiu i de serveis de l’ Escola. El seu ajut incondicional ha permès generar un context sostenible, que ha pogut donar resposta en tot moment a les necessitats sorgides.

Agraïm a tot l’ alumnat l’ actitud de compromís i responsabilitat que ha mantingut davant de cada situació apareguda. Han estat, sens dubte, el motor, el centre i l’ ànima de l’ Escola.
Per acabar, només ens queda desitjar-los que tinguin unes molt bones i merescudes vacances i que puguin gaudir de tots els moments compartits amb els seus fills i filles.

Aprofitem per compartir amb vostès el missatge de tancament dels Caps Generals de Color.

Molt bon estiu!!
Cursa de Colors de Cicle 2 de l’Etapa 2

Com a acte de cloenda del curs, els alumnes de Cicle 2 de l’Etapa 2 han participat a la darrera cursa de Colors.

Els Caps Generals de Color han obert l’acte amb la desfilada dels corredors i, seguidament, s’ha donat el tret de sortida. Aquesta cursa és un dels esdeveniments esportius més importants de la nostra Escola i, no podíem deixar de celebrar-la avui. Una vegada més hem comprovat que l’esport, l’activitat física i les Curses de Colors, són un bon exemple d’aprenentatge, d’esforç personal i col·lectiu, de superació i d’aportació a un equip: el Color.

El color Blanc ha estat el guanyador, seguit del Blau de manera molt justa i el Verd.

Volem agrair i donar les gràcies a tots els participants per la il·lusió, motivació i energia durant l’acte.

Cursa de Colors E2C2 from comunicaciogpvL’Estada a l’Empresa a les Escoles Garbí Pere Verges 2021

Per tal de fomentar les competències d’aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal segons les finalitats educatives del nostre Projecte Educatiu, les Escoles Garbí Pere Vergés organitzem,  des de fa uns anys, el projecte de “l’Estada a l’Empresa” dirigit als alumnes de 1r de Batxillerat. Aquesta experiència,  basada en un aprenentatge vivencial, pretén dotar els alumnes d’un coneixement del món empresarial i apropar-los a la realitat laboral.

El curs passat, donada la situació de pandèmia, ens vam veure forçats a aturar aquest projecte. Aquest any, però, no hem volgut deixar escapar l’oportunitat d’oferir als nostres alumnes una part important d’aquest aprenentatge. Tot i que encara no han pogut anar a les empreses, donades les circumstàncies, les empreses i els empresaris són els que ens han visitat aquest curs tot donant un altre format al mateix objectiu.

Així doncs, els darrers dies els alumnes de batxillerat van poder interactuar amb diferents representants del teixit empresarial català, gràcies a la col·laboració de la FemCAT. A l’Escola de Badalona vam rebre: El Sr. David Anton de Bridge4mobility, Sr. Ezequiel Giró . Grup Giró i Sr. Santiago Sabatés .  Eurofragance, SLU. I l’Escola d’Esplugues va comptar amb la presència de: la Sra. Núria Basi . BASI- Group, el Sr. Álvaro Rocabayera  MSS Language Solutions i  el Sr. Albert Campabadal . Grupo SIFU

La ponència “Aprenem Emprenent” a càrrec del Sr. Albert Riba i la Sra. Sílvia Ibañez Jornet va ser el tret  de sortida de les jornades que van finalitzar amb la Taula Rodona d’Emprenedors, tots ells antics alumnes de les nostres escoles. A aquesta hi varen participar: Laia Roca (Who-Bcn), Oriol Jofra (The Digital Maker), Miquel Antoja (Foodlona by Miquel Antoja), Daniel Codina (Girona Futbol Club. Manchester City Football Club), Mireia Pujol-Busquets (Alta Alella- Celler de les Aus) Edgar Pons (The Social Coin/ NutriBrain), Ariadna Matas (Tanaka Teatre) i Jordi Muñoz (El Despertador).

La formació, la presa de decisions, l’inici al món laboral i l’experiència empresarial de tots els professionals, que han fet possible aquest projecte enguany, ha estat font d’aprenentatge i  inspiració, perquè els alumnes elaboressin el seu treball cooperatiu d’una “idea de negoci”. La creativitat, curiositat, motivació i  empenta dels alumnes de 1r de batxillerat s’ha vist palesa en el seu producte final. I de ben segur que els alumnes, al llarg de la seva trajectòria acadèmica i professional,  recordaran més d’un consell que els ponents els han anat donant.

#EscolaiEmpresa     @femcat

L’Empresa a l’Escola _21 from comunicaciogpvUn mar de llibres

“Vivim una època en què el món és ple de llibres. Forma part de la travessia del lector trobar, entre la jungla dels escrits, alguna història que salti de manera màgica… alguna història tan emocionant i misteriosa que el transformi”. Margaret Mahy.

La clau del plaer de la lectura és que els llibres estan plens de vivències, històries amb les que ens identifiquem i/o ens agradaria viure. Quan llegim el que volem és imaginar, viatjar, conèixer, descobrir… Així doncs, la lectura ens permet fer aquest viatge a través dels sentits deixant volar la nostra imaginació, compartint el plaer de llegir amb els que ens envolten.

Des de la Biblioteca volem compartir amb tots vosaltres una selecció de lectures per a totes les edats.

Us desitgem molt bones vacances!

Lectures recomanades – Estiu 2021 from comunicaciogpvMaletes viatgeres anònimes!!

Catorze són els personatges anònims de l’Edat Contemporània que s’han vist representats amb un seguit d’articles col·locats dins “maletes” que els identificaven.

La feina dels alumnes consistia a reconèixer-los i situar-los en l’època corresponent.

Després d’un treball creatiu i de recerca han estat capaços de relacionar personatges com una “sufragista”, o una “escriptora” entre d’altres, gràcies als objectes que havien introduït curosament dins les capses.

Realment ha estat una experiència inoblidable, ja que han pogut treballar la Història de manera vivencial i ser-ne protagonistes. Un aprenentatge significatiu i proper que els ha fet gaudir i  descobrir  la realitat passada.

El resultat ha estat tot un èxit i han quedat amb ganes de repetir-ho. “Així sí que ens agrada estudiar la Història”, han opinat els alumnes.
Arriba la final del Campionat d’Escacs

Aquest curs també hem hagut d’adaptar el campionat d’Escacs a les circumstàncies derivades de la COVID-19. Després de jugar les primeres rondes dins de cada classe, els finalistes de cada grup van jugar les semifinals durant aquestes darreres setmanes. En Pol i en Jordi són els dos alumnes que han aconseguit arribar a la final. La partida, que s’ha retransmès en directe amb la resta de classes del cicle, va iniciar-se el passat divendres i s’ha finalitzat avui amb la victòria d’en Pol Díaz amb una magnífica darrera jugada. Enhorabona a tots dos per la demostració d’habilitats que heu fet en aquesta disciplina.

 
Gimcana organitzada pels Caps Generals de Color

Els Caps Generals de Color de l’Escola han dinamitzat uns jocs durant el matí del divendres 11 de juny per als seus companys més petits. Les noies i nois de 4t, 5è i 6è de Primària han pogut gaudir del pitxi, el futbol mandarina, un circuit d’agilitat i una guerra amb globus d’aigua. Els Caps Generals de Color han pogut realitzar una altra de les seves propostes electorals, formant part de les diverses activitats de cloenda d’aquest curs.

 
El segon any del Batxillerat Dual, excel·lent!

Aquest curs, 9 alumnes de les nostres Escoles s’han graduat amb la doble titulació: han acabat el Batxillerat de  l’Escola i obtingut el títol de High School Americà. El curs 2020-2021 ha estat el segon any que Garbí Pere Vergés en conveni amb Academica Corporation ofereix als alumnes  la possibilitat d’estudiar el batxillerat americà alhora que cursen els estudis d’ESO i Batxillerat.

A les Escoles ja són més de 100 alumnes que han optat per aquesta oportunitat i han acabat el curs amb èxit,  i un 90% d’ells han rebut el certificat d’Academic Honor Roll en reconeixement al seu l’esforç i dedicació. A banda, gràcies als bons resultats 12  alumnes de 1r de Batxillerat cursaran una matèria durant el Summer School, des de finals de juny a mitjans d’agost.

Des d’aquí volem felicitar a tots els alumnes del Diploma Dual per la seva motivació, la seva responsabilitat i la creixent maduresa, i els encoratgem a seguir aprofitant tot el que els ofereix aquest programa. Veient els avantatges del programa, des de l’Escola seguim oferint el programa a nous alumnes. Així doncs, si també vols ser alumne del Batxillerat Dual, no t’ho pensis més i inscriu-t’hi abans del 20 de juny.

Per a més informació, aneu a aquest enllaç.
Cantània “Virtual” a l’Auditori

Després de mesos de molta feina i preparació, els nois i noies de cinquè de Primària han pogut tancar amb tots els honors el projecte Cantània oferint a les famílies un magnífic concert. La temàtica d’enguany, el món virtual, ha permès treballar de manera integrada els continguts musicals i artístics, a banda, també de l’evolució dels avenços tecnològics en l’àmbit de la comunicació i la reflexió sobre els usos que fem del diferents aparells que tenim al nostre abast. Un cop superats els nervis inicials, el resultat final ha estat una actuació amb una gran posada en escena que han pogut gaudir tots els alumnes, mestres i famílies. Felicitem les classes Nausica i Vilamar per l’esforç esmerçat. Enhorabona!

Concert Cantània – Nausica i Vilamar from comunicaciogpv