DestacadaGeneral

image_print

Amb motiu de la celebració a tot Europa de la CodeWeek 2019 http://codeweek.eu/ hem realitzat a la nostra escola un conjunt d’activitats especials relacionades amb la programació i la robòtica durant 15 dies. A Catalunya ha tornat a ser tot un èxit de participació amb més de 500 activitats.

A l’Escola Garbí-Pere Vergés de Badalona impartim des de fa anys les classes de Tecnologia de l’ESO mitjançant les possibilitats que ens ofereixen els robots de Lego Mindstorms®. Així doncs, amb els  projectes en equip, treballem el procés tecnològic introduint conceptes de robòtica i programació durant tot l’any. Aprofitant, però, la Code Week, hem decidit plantejar activitats diferents a les classes i és per aquest motiu que, durant aquestes setmanes a les nostres classes s’hi han fet les següents activitats:

A 1r i 2n d’ESO els alumnes van aprendre a programar videojocs amb l’ordinador utilitzant llenguatge de programació Scratch. Es van proposar dues alternatives en forma de vídeo tutorial: un joc de llançar objectes i un joc de plataformes. Els alumnes de 2n d’ESO, que ja tenien experiència del curs anterior, van arribar una mica més enllà dels tutorials unint les dues propostes en un únic joc.

Els alumnes de 3r i els de l’optativa de Tecnologia i TIC de 4t d’ESO van programar videojocs en 3D utilitzant l’entorn Kodu Game-lab de Microsoft. Kodu inclou un generador de mons en 3D, un bon conjunt de personatges i un llenguatge de programació visual orientat a objectes amb què es poden assignar comportaments i respostes als personatges i objectes inserits al mon.

En breu els joves del grup de Voluntaris de l’escola realitzaran també una activitat especial de programació i robòtica a l’Hospital Guttmann, on des de fa ja tres anys realitzen activitats de suport a la rehabilitació de persones amb mobilitat reduïda a causa d’accidents o malalties neuro-degeneratives.

 

DestacadaGeneral

image_print

Els nens i nenes de primer de primària estem molt contents, ja que aquest curs ens iniciem en el món dels escacs.
A poc a poc anem aprenent les diferents figures del taulell. Ho fem a través de jocs, on utilitzem les peces per anar aprenent els moviments de cadascuna. Juguem sempre en parelles per poder ajudar-nos els uns als altres. En aquestes estones treballem moltes coses: l’orientació espacial, la concentració, el respecte pels companys, l’estratègia, la paciència…
A final de curs ja podrem jugar amb totes les peces i serem uns grans professionals!

DestacadaGeneral

image_print

L’infant té la necessitat de comunicar-se i, a l’etapa d’Infantil, és on s’estableixen les estructures pròpies de cada idioma. És per aquest motiu que l’escola aposta per introduir l’anglès de forma significativa a les aules. Les mestres d’anglès entren a les classes amb les tutores i planifiquen sessions conjuntes amb diferents objectius.

A primera hora, a l’acollida, l’equip de mestres angleses rep els nens i nenes per donar-los la benvinguda. Durant el dia es fan moltes altres activitats en anglès: joc simbòlic, treball per projectes, racons, ambients, hàbits, el Menjador, els passadissos, les sortides…

Tots aquests espais d’aprenentatge fomenten contextos i situacions comunicatives diferents i mica en mica l’infant va incorporant vocabulari i estructures per expressar el seu pensament.

DestacadaGeneral

image_print

Dins el marc del primer projecte dedicat a estudiar la família hem convidat les persones amb més experiència de la família, els besavis.

Els alumnes han preparat preguntes sobre la seva infància, la seva joventut i sobre l’actualitat per conèixer com vivien per poder entendre els canvis que han viscut al llarg del temps.

Els canvis que els besavis han valorat com més significatius han impressionat els alumnes.

Alguns besavis que no van poder assistir ens van fer arribar les respostes que els seus besnets els havien fet arribar de part dels seus companys.

Tant besavis com alumnes ens van fer saber que havia estat una gran tarda emotiva que recordarien al llarg de la seva vida.

DestacadaGeneral

image_print

Així doncs, hem organitzat una seguda a les 8 del matí d’avui dia 16 d’octubre.

L’objectiu era aturar l’entrada a l’Escola per tal de reivindicar i fer visible la injustícia política que s’està vivint actualment a Catalunya. Per fer-ho, ens hem situat enmig del pas, tot i que no n’hem bloquejat tots els accessos.

No totes les respostes han estat positives, per la qual cosa hem hagut de fer front a diversos petits conflictes que ha provocat la nostra acció. Hem actuat sempre des del respecte cap a la diversitat d’opinions sobre el tema.

En un moment donat han vingut els Mossos d’Esquadra per explicar-nos que una mobilització així s’hauria d’haver comunicat amb antelació. El cos policial s’ha situat tant davant com darrere nostre per tal d’assegurar-se que no hi hagués cap incident amb els vehicles que intentaven travessar la zona que hem paralitzat.

Ha estat una mobilització pacífica i creiem que hem aconseguit el nostre objectiu.

Text escrit per un grup d’alumnes de Batxillerat.

DestacadaGeneral

image_print

Hi vam anar caminat des de l’escola seguint un dels GR per la carena de la Conreria. El passeig ens va permetre descobrir el paratge natural que tenim tan a prop i alhora gaudir de les vistes de Badalona i Barcelona des de dalt de la cornisa.

Un cop allà, durant part del matí i la tarda, vam realitzar diversos jocs cooperatius que ens van ajudar a conèixer-nos millor nosaltres mateixos i els nostres companys.

La nit de dijous vam veure la pel·lícula Divergente, en què els protagonistes viuen en un futur on es troben classificats per clans, per reflexionar sobre la diferència, la igualtat i les diferents formes d’organització social.

Finalment, abans de tornar caminant el divendres 27 al matí, vam tenir l’oportunitat de gaudir de l’obra de teatre “#Like_unfollow”. En aquest espectacle teatral els alumnes van reflexionar amb els dos protagonistes  durant el debat que vam fer en acabar l’obra sobre els perills i oportunitats que poden arribar a suposar les xarxes socials.

Van ser dos dies molt intensos de convivència per preparar el nou curs que encetem amb molta il·lusió i energia .

BibliotecaDestacadaGeneral

image_print

La biblioteca de l’escola és un recurs fonamental per a l’adquisició de les competències bàsiques i el desplegament dels continguts curriculars. Alhora, és un element clau en l’assoliment de l’hàbit lector, la competència informacional i l’adquisició d’aprenentatges autònoms.

En aquest sentit, duem a terme diferents accions que garanteixin que els nostres alumnes desenvolupin les habilitats necessàries perquè esdevinguin persones amb esperit crític que sàpiguen comunicar-se i, alhora, dotar-los d’eines que els permetin entendre, interpretar i adaptar-se als canvis constants que se succeeixen en la nostra societat.

Una de les funcions de la biblioteca és acompanyar als alumnes en el seu recorregut lector, oferint lectures adequades per les diferents edats, gustos i nivells de lectura. Així doncs, donem el tret de sortida a les nostres recomanacions de llibres, amb una selecció acurada per a totes les edats.

Curs 2019-2020DestacadaGarbí Obert

image_print

Ja podeu descarregar-vos els calendaris dels diferents equips de l’Escola dels Curs 19-20.

L’inici de les competicions serà aquest cap de setmana (18-19 d’octubre), molta sort a tots i a totes!

 

 

Feu clic a sobre de l’equip que voleu veure.

Bàsquet

Futbol

 

General

image_print

Aquest curs els nois de 3r de la ESO són  els escollits per a presentar-se com a Caps Generals de Color. Per això els alumnes de sisè de Primària han format comissions de treball per a recolzar la seva candidata.

Després de realitzar unes trobades, avui els han fet unes entrevistes per donar a conèixer els seus motius per a presentar-se i les propostes que ben aviat constaran en els seus programes electorals.

Amb les tauletes a la mà han preparat uns vídeos interesantíssims on expliquen el perquè de la seva decisió i quines són les iniciatives que volen portar a terme si és que són elegides. Un treball entre noies i nois  de diferents edats, on s’han establert uns lligams de companyonia molt enriquidors.

Posteriorment, seran ells els que aniran compartint les novetats de la Campanya amb la resta de classes de Primària a l’estona del menjador, nucli vital de la nostra Vida Social.

L’Escola, com a ciutat en petit, reprodueix els òrgans de govern que conviuen en la nostra societat i s’apropen a aquesta,  tot treballant un fet tan democràtic com el d’escollir els seus propis representants.

BibliotecaDestacadaGeneral

image_print

Volem fomentar el gust per la lectura des de ben petits. Per això, s’ofereixen als infants llibres plens d’històries i imatges que els obren la porta al món de la imaginació, la fantasia i el coneixement.

Aquest treball es fa des de les aules a través de la lectura de contes, històries i imatges. El mestre els motiva i els dona suport en aquest procés de descoberta. Es potencia l’estima vers els llibres fent un treball a l’hora d’escollir, manipular i tornar els llibres.

Més endavant els alumnes s’inicien com a usuaris de la Biblioteca de l’escola, un espai on podran seguir fomentant l’hàbit lector en un marc de calma. Des de la biblioteca es dona suport a les necessitats que van sorgint en la construcció de l’aprenentatge.