L’escola

image_print

L’Escola Garbí Pere Vergés és una escola privada concertada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb una oferta formativa dels 3 als 18 anys.

El nostre projecte aplica els principis i l’ideari de Pere Vergés , un dels principals representants
 del moviment de l’Escola Nova que es va desenvolupar a inicis del segle XX a Catalunya i que va apostar per una pedagogia viva. Pere Vergés va idear un Projecte Pedagògic propi, aplicat inicialment a l’Escola del Mar de Barcelona i basat en dos principis fonamentals:

  • Atenció individualitzada: 
l’alumne com a protagonista
del procés formatiu. L’equip de mestres desenvolupa una funció d’acompanyament i guia en aquest procés, a partir d’un diàleg constant amb l’alumne i d’una atenció individualitzada.
  • Formació per a la vida: l’Escola com una societat i l’alumne com un ciutadà. Tots els alumnes,
sigui quina sigui la seva edat, són ciutadans d’una societat i tenen els seus drets, deures i responsabilitats envers ells mateixos i la col·lectivitat.

Inaugurada el 1968, va ocupar l’edifici noucentista d’una antiga finca rústica, reformada per Enric Sagnier Vilavecchia, al peu de la Conreria. L’entorn natural va permetre recuperar el concepte d’escola a l’aire lliure, desenvolupat a l’Escola del Mar.

Les instal·lacions inclouen: camp de futbol i pista de bàsquet exteriors, sales d’informàtica, laboratoris i biblioteca, un 
pavelló cobert destinat tant a la pràctica de l’esport com a activitats de caràcter cultural, amb una avançada tecnologia escenogràfica.

L’Escola viu avui un procés de renovació, a partir de l’ampliació 
de l’oferta formativa i de la inauguració de nous espais, sempre amb l’objectiu que ha definit la seva història: la formació dels homes i dones del demà, lliures, competents i solidaris.

Per veure els documents organitzatius cliqueu la imatge i dirigiu-vos a la “galeria de centre”.