5 antics alumnes formen part del nou govern, el parlament i el senat

Josep Maria Jové (promoció Tuareg), David Elvira (promoció Dafne), Beth Abad (promoció Harzack), Albert Botran (promoció Siracusa) i David Mejía (promoció Numen)

image_print

Josep Maria Jové, és el nou secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

josep maria

És llicenciat en Ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), diplomat de postgrau en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona (UB) i amb diploma d’Estudis Avançats en Ciència Política per la mateixa UB. Ha desenvolupat tasques professionals en l’assessoria econòmica, política i demoscòpica tant en l’àmbit públic com en el privat. Entre d’altres, també ha estat director de Polítiques Sectorials als departaments de Presidència i Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya (2005-2010), responsable financer del Centre d’Alt Rendiment de St. Cugat i coordinador de l’àrea de serveis econòmics de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès. Ha compaginant aquestes activitats amb la docència universitària a la UB, on actualment és professor associat del departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Facultat de Dret. La seva línia d’investigació acadèmica principal són els governs de coalició. És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya i ha estat president de la seva sectorial de Política Econòmica, membre de l’executiva nacional i actualment president del Consell nacional.

David Elvira Martínez, és el nou director del Servei Català de la Salut.david_elvira

Llicenciat en Economia i Empresa per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Economia Aplicada per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha desenvolupat activitats de recerca en l’àmbit de l’avaluació econòmica de serveis sanitaris tant en l’Institut Municipal de Recerques Mèdiques de Barcelona com a l’Hospital de la Vall d’Hebron. També ha estat investigador convidat per les universitats de Kyoto i Keio (Japó) i consultor en àrees com la gestió sanitària, la planificació sanitària i l’avaluació econòmica de fàrmacs i de serveis sanitaris.
En l’àmbit públic va desenvolupar les funcions de director general de Recursos Sanitaris durant els anys 2009-2010 i de cap del Gabinet d’Informació i Estratègia durant els anys 2007-2009. Prèviament va exercir responsabilitats en la coordinació dels Sistemes d’Informació i va dirigir l’Oficina Intradepartamental de Gestió de Projectes, també en el Departament de Salut. Des d’octubre de 2013 és membre del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i Progrés de la Sanitat del president de la Generalitat.
Fins a l’actualitat, ha estat el responsable de les Relacions Corporatives de Sanofi a Espanya, activitat que ha combinat amb tasques acadèmiques com a professor associat de la Universitat Pompeu Fabra.

Albert Botran i Pahisa, és Diputat al Parlament de Catalunya. Portaveu adjunt de la CUP-Crida Constituent.Albert Botran_ok

Historiador i polític català. És màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelonai ha escrit diversos llibres sobre història moderna i contemporània de Catalunya. El 2009 va ser escollit membre del Secretariat Nacional de la CUP i va ser regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Beth Abad Giralt, és Senadora per CDC a la XI Legislatura.beth

Llicenciada en Dret i amb estudis de doctorat i suficiència investigadora en Dret Administratiu i Constitucional, va completar la seva formació acadèmica amb estudis de primer cicle de Ciències Polítiques i amb dos postgraus: Funció Pública i Gerencial, i E-Govern. És Consellera Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), membre de la Mesa del Consell Nacional de CDC a la Federació de Barcelona i membre del secretariat de la sectorial d’Administració Pública i del de Seguretat. Ha estat Diputada al Parlament de Catalunya del 2010 al 2012 i últimament ha estat Directora General del Centre de Iniciatives per la Reinserció del Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya.

David Mejía Ayra, és Diputat al Parlament de Catalunya per C’s.

david mejia ok ok

És llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona i va obtenir un màster en Relacions Públiques en la INSA Business, Marketing & Communication School. Ha participat en el sindicalisme estudiantil dins del sindicat ULD, amb el participà a les eleccions al claustre de la Universitat Pompeu Fabra en 2006.

Posteriorment ha treballat en diverses entitats bancàries i empreses del sector farmacèutic com a responsable de projectes i relacions institucionals. Políticament va militar inicialment a les Nuevas Generaciones del Partido Popular, amb el que fou escollit regidor a l’ajuntament de Vilassar de Dalt a les eleccions municipals espanyoles de 2007. En 2012, però, abandonà el PP i s’afilià a Ciutadans – Partit de la Ciutadania, en el que ha estat portaveu de l’Associació de Joves i membre del Consell General. Fou escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015.