Premis de treballs de recerca

XX Premi Antoni Quintana i Marí per a Treball de Recerca

La Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), amb l’objectiu de despertar l’interès per l’estudi i la recerca de la història de la ciència i de la tècnica entre els estudiants d’ensenyament secundari, convoca el dissetè Premi Antoni Quintana i Marí amb les bases següents:
Hi poden participar tots els alumnes dels centres d’ensenyament secundari obligatori i postobligatori (batxillerat i cicles formatius) dels Països Catalans. Els originals han d’ésser inèdits i redactats en català.
Les obres que optin al premi han de ser fruit del treball de recerca individual o col·lectiva, tutelada, que els estudiants duen a terme com a part del seu currículum.
Els treballs han de versar sobre aspectes de la història de la ciència, de la medicina i de la tècnica en qualsevol dels seus àmbits temàtics, cronològics i geogràfics.

Bases de la convocatòria

[Data límit: 30 de setembre]

Premis Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent

Premis Recerca Jove (nous premis CIRIT) per fomentar l'esperit científic del jovent: Premis adreçats a promoure treballs de recerca, experimentals o teòrics, en qualsevol matèria, tant científica com humanística, en els nivells d'ensenyament secundari (ESO i BTX). Inclouen el premi Reginó per reconèixer el millor treball de recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat i també el centre d'educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l'interès en aquesta temàtica. Els treballs seleccionats es publiquen en un CD o recull. Organitza: Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

Bases de la convocatòria

[Data límit: 4 d'octubre]

7ns Premis Ciències Ambientals

Els Premis Ciències Ambientals són una iniciativa del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, que té com a principal objectiu donar a conèixer el paper fonamental que el col·lectiu de les ciències ambientals té en les transformacions socials, econòmiques i culturals del segle XXI.

Els premis són també un reconeixement a la trajectòria dels estudis ambientals a Catalunya, a la recerca interdisciplinària, a la iniciativa empresarial en el sector del medi ambient i al treball per comunicar els reptes de la sostenibilitat ambiental.

S’estableix una única categoria: Iniciativa Ambiental

S’entén per “Iniciativa Ambiental” qualsevol activitat, treball o projecte empresarial,  d’educació ambiental, d’activitat de recerca, de treball final d’estudis, de comunicació ambiental o qualsevol altre iniciativa a on es destaqui el paper de les ciències ambientals.

Bases de la convocatòria

[Data límit: 25 d'octubre]

Premis dels Treballs de Recerca de Geologia i Ciències de la Terra

El Col·legi de Geòlegs de Catalunya convoca un any més els Premis als millors Treballs de Recerca de Geologia i Ciències de la Terra entre els estudiants de batxillerat de Catalunya.

Bases de la convocatòria

[Data límit: 31 d'octubre]