Nit Europea de la Recerca 2015 al CCCB

Divendres passat alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van assistir a la celebració de la Nit Europea de la Recerca, al CCCB. La Comissió Europea organitza aquest esdeveniment des del 2005 arreu d’Europa, amb la col·laboració de BiocomuniCA’T i altres entitats de Barcelona. El tema d’enguany va ser la Llum i les Tecnologies associades a la llum.

image_print

cccbDivendres passat alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van assistir a la celebració de la Nit Europea de la Recerca, al CCCB. La Comissió Europea organitza aquest esdeveniment des del 2005 arreu d’Europa, amb la col·laboració de BiocomuniCA’T i altres entitats de Barcelona. El tema d’enguany va ser la Llum i les Tecnologies associades a la llum, coincidint amb la seva celebració internacional.

L’objectiu de la Nit de la recerca és oferir un marc distès i agradable que permeti conèixer científics i investigadors del nostre país, i aprendre quines són les seves  tasques de recerca i els seus estudis científics. També té per objectiu estimular les vocacions científiques entre els nostres estudiants.

Vàrem descobrir com sensors de llum poden substituir un copilot de cotxe, com el color de l’aigua de mar permet fer estudis sobre la seva complexa dinàmica, com les plantes capturen llum per créixer, i moltes altres recerques recents.

Vàrem tenir l’oportunitat d’interactuar amb investigadors de primera línia, com el Dr. Carlos Vicient (investigador del CRAG), el Dr. Romain Quidant (ICREA Research Professor & group leader a ICFO), i amb els participants de la taula-rodona: el Dr. Santi Nonell (Professor & group leader a IQS), el Dr. Pau Gorostiza (ICREA Research Professor & group leader a IBEC), i la Dra. María García-Parajo (ICREA Research Professor & group leader a ICFO).

cccb4