Visita al Banc dels Aliments

El Consell de Govern, com a representants de l’Escola, van visitar el banc d’aliments gestionat per la Creu Roja a Esplugues de Llobregat.

image_print

 

El passat dimecres el Consell de Govern, com a representants de l’Escola, vam visitar el banc d’aliments gestionat per la Creu Roja que hi ha a Esplugues de Llobregat. L’objectiu d’aquesta sortida era conèixer la realitat del banc en el seu dia a dia i observar com treballen. A l’escola hem realitzat diverses campanyes de recollida d’aliments gestionades des d’Imagine, però mai havíem tingut l’oportunitat de veure com aquest aliments prèviament recol·lectats arriben al seu destí i des d’allà són repartits entre les famílies que més ho necessiten.

Quan vam arribar al magatzem ens va rebre un dels voluntaris que treballen allà i ens va fer una petita visita guiada on ens va explicar aspectes tan interessants com quantes famílies els arriben cada mes, quants aliments reben o quin és el tipus de menjar que més els fa falta. També ens va proporcionar algunes dades. Una de les que més ens van sobtar va ser el fet que ens digués que a Esplugues hi ha unes 2.000 persones que necessessiten menjar. Cal tenir en compte que la població d’Esplugues és d’uns 40.000 habitants, això representaria que un 5% de ciutadans no tenen prou diners per comprar-se menjar. El voluntari també ens va explicar que els aliments que més els fan falta són els relacionats amb la dieta dels nens més petits (cereals, galetes…). A més a més, ens va comentar que la Unió Europea destina una part del seu pressupost a les ajudes als bancs d’aliments però, sovint, aquest és insuficient atès que arriba cada tres mesos i en quantitats força petites.

Cal destacar que els voluntaris que hi havia en el magatzem treballant ho fan com a voluntaris, és a dir, no reben cap tipus de compensació per la feina que realitzen. S’encarreguen de portar els números, classificar el mejar que els arriba o repartir-lo equitativament entre les famílies que els ho demanen, entre d’altres.

Amb aquesta sortida hem pogut apreciar i reflexionar sobre la realtitat d’avui en dia. Hem sabut que el gra de sorra que pensàvem que represenatava la nostra escola en la recollida d’aliments realment és útil i necessari. Gràcies a la nostra aportació moltes persones en surten beneficiades. Cal recordar que el cap de setmana que ve es durà a terme la recollida més important de l’any: “El gran recapte” i que hi podeu participar anant a grans supermercats en els quals hi haurà diversos punts on podreu dipositar el menjar que vulgeu donar o com a voluntaris.

Consell de Govern de Secundària