VIII Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional

L’Escola premiada en la VIII edició dels Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional

image_print

IMG_5475

Aquest dijous 26 de novembre, la nostra Escola, representada pel Sr. Antoni Santisteban, coordinador de Secundària, ha estat guardonada en la VIII edició dels Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional pel projecte “Orientació vocacional i professional. Un projecte de vida en continua revisió”.

Aquests guardons, els més importants de l’estat en l’àmbit de l’orientació acadèmica i professional, signifiquen el reconeixement al nostre projecte d’orientació a Secundària, en el qual han col·laborat, a més dels mestres i tutors implicats de l’etapa, l’AMPA de la nostra Escola amb les taules de les professions i els tallers d’orientació. Enhorabona i moltes gràcies a tots!

Més informació en aquest enllaç: http://www.educaweb.com

Discurs del Sr. Antoni Santisteban

Per a educar un infant és necessària tota la tribu”

Aquesta frase, que hem sentit en nombroses ocasions, també s’omple de sentit quan aquest objectiu d’educar es concreta en el fet que l’infant acabi esdevenint un adult capaç de tenir el control del seu projecte vital, el qual seria molt difícil d’entendre si no inclogués alhora el seu projecte professional.

El nostre programa té la sort de comptar pràcticament amb la complicitat de tota la tribu, comunitat escolar i el seu entorn. I és a tota la tribu a qui ens agradaria donar les gràcies.

Dins de la comunitat escolar hem tingut la sort de conviure amb un equip de tutors que, des de fa més de 15 anys, a cada nova incorporació o a cada relleu, en comptes de respondre a la dita “a cada bugada es perd un llençol”, ha respost de forma contrària, fent-se seu el projecte i enriquint-lo fins arribar a ser com es mostra en l’actualitat. Iniciàvem camí amb en Manel i la Rosa; s’hi van afegir en Pascual, la Noèlia, la Montse, la Sara i la Isa i finalment en Jacint, l’Àlex o l’Aina. A tots ells, moltes gràcies.

També, dins de la comunitat escolar, hem trobat la complicitat d’un personal no docent: cuina, manteniment, administració i recursos humans que, oferint als nostres alumnes els seus entorns professionals com a espai d’aprenentatge, han esdevingut autèntics educadors. Gràcies Ramon, Sara, Fati, Raquel, Pedro, Maite i Anna.

Dins de la comunitat escolar, finalment, també hem pogut comptar amb la participació de les famílies que, a través de l’AMPA, ens han ofert la possiblitat de connectar, a través de les taules de professions i els tallers organitzats per ells, amb una infinitat de professionals que han posat la seva experiència a disposició dels nostres alumnes. Gràcies, Alícia i Guillem.

L’entorn escolar també és tribu i també és imprescindible en el nostre programa d’orientació. En aquest àmbit han participat i participen moltes empreses que, potser en un futur no molt llunyà, seran els receptors d’alguns d’aquests nois i noies transformats en professionals. A través dels seus programes de responsabilitat social, han obert les seves portes als nois i noies per acollir-los durant 15 dies i mostrar-los en què consisteix un entorn laboral. Vàrem començar amb una empresa (Lufthansa) i un petit grup d’alumnes. Ara ja són més de 40 les empreses que formen part del projecte i que en aquests moments acullen tots els nostres alumnes de 1r de batxillerat. Aquest curs preveiem que seran 53. A totes elles, moltes gràcies.

Per últim i dins d’aquest àmbit d’entorn, cal agrair el suport d’ institucions que, com Educaweb amb l’organització d’iniciatives com aquests premis, recolzen les institucions educatives i els seus professionals. Fan visibles les seves experiències amb la voluntat d’establir una xarxa que situï l’Educació amb majúscules en el debat social, fins i tot sobrepassant la labor d’institucions liderades pels nostres representants electes, sovint enredades en lluites partidistes que poc beneficien el conjunt de la nostra societat.


Finalment, pensant en la gran tribu, m’agradaria acabar amb una breu reflexió:

En aquests moments, en els que com a societat estem immersos en un procés de redefinició de la nostra identitat en el món, a més de la llengua i la cultura, hem de fer un veritable esforç i un gran exercici de generorsitat per incorporar entre els nostres trets identitaris una veritable vocació per l’Educació.

IMG_5477

IMG_5481