COP21 i I Fòrum Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat

L’Escola ha treballat aspectes com l’augment de l’efecte hivernacle i les seves conseqüències, els antecedents a la COP 21(el Protocol de Kyoto), així com també un seguiment dels diversos acords que es prendran en aquesta COP21

image_print

IMG_0044Del 30 de novembre a l’11 de desembre d’enguany, París acull la 21a. Conferència de les Parts (COP21) sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides.

La COP21 serà una de les Conferències amb major rellevància ja que, durant dues setmanes, milers de delegats i observadors internacionals tenen el repte d’assolir un acord per limitar l’escalfament global a un nivell inferior als 2ºC.

Poden consultar més informació en el següent lloc web: http://www.cop21.gouv.fr/en

Per tal de treballar el canvi climàtic, a Catalunya també s’organitzen diversos actes; un d’ells va ser la celebració del I Fòrum Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat: Eines educatives per a l’acció en la lluita contra el canvi climàtic, organitzat per l’AMB. L’Escola hi va participar el passat dijous dia 26 de novembre.

El I Fòrum Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat tenia per objectiu proveir un espai de trobada i coneixença per permetre l’intercanvi d’experiències i recursos a l’hora de treballar amb la màxima coordinació per un territori educador en matèria de sostenibilitat.

Poden consultar més informació en el següent lloc web: http://www.amb.cat/web/medi-ambient/sostenibilitat/educacio-per-a-la-sostenibilitat/activitats/forum-pmes

L’eix vertebrador d’aquest primer fòrum va ser el canvi climàtic. Per això totes les ponències i espais de treball i diàleg es varen centrar en aquest aspecte. Destaca, per exemple, entre els diferents espais de treball, la creació conjunta del primer mapa col·laboratiu sobre els efectes del canvi climàtic en el territori metropolità.

L’origen d’aquest primer fòrum és el Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat (PMES) aprovat el 2014 pel Consell Metropolità, un programa realitzat des del treball conjunt amb ajuntaments i altres agents educadors del territori metropolità.
Estem davant d’un moment molt rellevant en la lluita per aturar el canvi climàtic i és, per aquest motiu, que l’Escola ha treballat aspectes com l’augment de l’efecte hivernacle i les seves conseqüències, els antecedents a la COP 21(el Protocol de Kyoto), així com també un seguiment dels diversos acords que es prendran en aquesta COP21.

Escola Verda

IMG_0049

IMG_0051