En Joan i la Mireia al Programa Explainers de CosmoCaixa

Aquest projecte consisteix a rebre una formació per tal d’aprofundir i ampliar el coneixement científic i les habilitats comunicatives i orals.

image_print

explainers mini #56309777Som en Joan i la Mireia de la classe Espriu de 4t d’ESO. Tot just abans de marxar de vacances de Nadal, el Departament de Ciències ens va informar de la nova convocatòria del programa “Explainers”, impulsat per CosmoCaixa i Mindconnex. Uns quants companys vam decidir presentar-nos-hi. Per fer-ho, vam haver d’elaborar una sol·licitud. Ahir, el primer dia d’escola després de les vacances, ens van comunicar que havíem estat seleccionats.

Aquest projecte consisteix a rebre una formació per tal d’aprofundir i ampliar el coneixement científic i les habilitats comunicatives i orals. Aquestes formacions començaran d’aquí unes setmanes i tindran una durada de mes i mig. L’objectiu és que, al final d’aquest període, puguem esdevenir guies del CosmoCaixa i, per tant, en certa manera, la cara visible d’aquesta institució. Estem molt il·lusionats amb aquesta experiència ja que sempre ens ha interessat la ciència i el fet de poder transmetre el coneixement. Esperem fer-ho el millor possible i aprendre molt d’aquesta oportunitat!

Què és el programa Explainers?
Explainers és un programa que neix per iniciativa dels principals museus de ciència dels EUA i des del 1969 és el programa estrella del San Francisco Exploratorium. El seu objectiu principal és acostar el coneixement als visitants del museu a partir de les explicacions guiades fetes per estudiants voluntaris de secundària. Avalat per l’èxit de San Francisco i adoptat per diversos museus d’Europa, CosmoCaixa decideix implementar aquest programa per fer de pont entre els continguts museogràfics i el públic.
Amb aquest programa, CosmoCaixa vol fer un pas més en la posada en marxa i el desenvolupament de programes innovadors que aproximin el públic a la ciència i contribuir, així, conjuntament amb la comunitat educativa, a la formació dels joves estudiants.
Què vol dir ser un Explainer?
Per als Explainers, participar en el programa significa compromís amb un projecte, motivació i capacitat d’adaptació al canvi; compartir coneixement, aprendre acadèmicament i personalment, entusiasmar-se per la ciència; adquirir experiència i contacte amb el món laboral, i comunicar-se i ser creatiu.

Formació
Els Explainers reben una sòlida formació per afrontar el repte de respondre les preguntes dels visitants dels diversos centres que hi participen, amb rigor i professionalitat.
Hi col•laboren: equip educatiu de CosmoCaixa i de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, ESIC, La Salle i l’IQS.

https://www.educaixa.com/ca/-/edu-explainers

robot-cosmocaixa-lasallebcn-gen14