L’agència de mediació escolar comença a treballar

La mediació escolar té per objectiu educar en la convivència; es basa en el diàleg, la cooperació i la responsabilitat de cada persona en el manteniment d’un clima pacífic.

image_print

Durant aquest mes de gener hem posat en marxa l’Agència de Mediació Escolar, un projecte iniciat el curs passat amb alumnes de secundària. De manera voluntària, es van inscriure per fer la formació de mediadors i ara ja comencen a posar en pràctica el seu aprenentatge.

Captura de pantalla 2016-02-09 a les 14.28.47

La mediació escolar té per objectiu educar en la convivència; es basa en el diàleg, la cooperació i la responsabilitat de cada persona en el manteniment d’un clima pacífic; per tant, contribueix a regular la convivència desenvolupant actituds i habilitats relacionals positives, prevenint els conflictes, intervenint-hi constructivament i propiciant la reparació responsable i la reconciliació entre persones que passen molt de temps juntes. De retruc, la millora en el clima de l’escola incideix positivament en la resta d’activitats educatives.

En aquests moments, l’equip de mediadors, format per més de 30 alumnes, ja està treballant en la mediació de tres casos

.Captura de pantalla 2016-02-09 a les 14.25.24