Formació bàsica en Bioètica – Programa AMGEN EXPER(i)ÈNCIA

Aquest projecte posa a disposició de les escoles científics emèrits amb l’objectiu de donar suport, relacionat amb el seu camp d’expertesa, als alumnes i professors. El Sr. Ramon M. Nogués és el nostre resource teacher.

image_print

L’Escola participa aquest curs en el programa AMGEN EXPER(i)ÈNCIA, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, juntament amb altres 25 centres escolars arreu de Catalunya.

http://aexperiencia.fundaciorecerca.cat/

Aquest projecte posa a disposició de les escoles científics emèrits amb l’objectiu de donar suport, relacionat amb el seu camp d’expertesa, als alumnes i professors. El Sr. Ramon M. Nogués és el nostre resource teacher. La seva col·laboració permet que l’alumnat aprengui una ciència actualitzada i pugui tenir una connexió amb l’activitat científica real.

El Sr. Ramon M. Nogués ha realitzat estudis de Filosofia i Teologia. És doctor en Biologia a la UB i catedràtic d’Antropologia Biològica a la UAB. Ha realitzat treballs de recerca en genètica de poblacions i en biologia molecular de tumors cerebrals. Ha dut a terme col·laboracions en estudis de comportament amb psiquiatres de la URL. Ha format part de comissions oficials d’Ètica a la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Sanitat de Madrid.

En aquest context, l’Escola ha engegat una formació bàsica en bioètica per a tots els alumnes des de 5è d’Educació Primària, fins al 2n de Batxillerat, sota la supervisió del nostre científic.

Què separa la vida de la mort? Quins són els límits per mantenir en funcionament el cor o el cervell d’una persona? Què passaria si poguéssim triar el sexe dels nostres fills? Quan cal posar límits a la recerca? Aquestes són tan sols algunes de les moltes preguntes que es planteja la bioètica, que tracta sobre els conflictes ètics de les ciències de la vida. És important que els nostres alumnes, per ells mateixos, puguin trobar respostes raonades davant de tots aquests dilemes ètics.

A continuació poden trobar la distribució dels cursos i temes:

Curs                                                                                             Temàtica

Captura de pantalla 2016-04-20 a les 10.01.15