El valor de l’estima i la tendresa

El passat dilluns 10 d’octubre, es va celebrar una jornada per intentar aconseguir que tots els nens i nenes que estan molt malalts, o a punt de morir, tinguin l’oportunitat de poder triar a on i com morir.

image_print

El passat dilluns 10 d’octubre, es va celebrar una jornada per intentar aconseguir que tots els nens i nenes que estan molt malalts, o a punt de morir, tinguin l’oportunitat de poder triar a on i com morir.

Les unitats de cures pal·liatives tenen un grup de metges que s’encarreguen de venir a casa perquè el malalt pugui morir tranquil i sense dolor, i que la família estigui més tranquil·la i pugui acompanyar-lo com cal. Actualment a Catalunya hi ha moltes unitats de cures pal·liatives per a adults. Però per als nens només n’hi ha una a Sant Joan de Déu, que no arriba per a tots els nens de Catalunya.

A la jornada hi van assistir diferents directors d’hospitals importants de Barcelona, polítics, fundacions, etc…

Es va parlar de com funcionen aquestes unitats a altres països, dels drets del nen o nena malalt, de l’experiència de diferents famílies, i més coses per tal de fer veure la necessitat que hi hagi més unitats de cures pal·liatives pediàtriques.

A una altra nena i a mi ens van donar l’oportunitat de fer la cloenda de l’acte llegint una carta, ja que les dues vam poder estar amb els nostres germans a casa fins al final.

A mi em va fer molta il·lusió poder-ho fer perquè crec que és molt important que hi hagi més unitats de cures pal·liatives pediàtriques, ja que no tots els nens i nenes de Catalunya poden tenir aquestes atencions mèdiques.

Espero que s’aconsegueixi ben aviat.

Aquest és el vídeo que s’ha fet servir per explicar què són aquestes unitats:

https://vimeo.com/185476327

 Laia. Color Blanc Classe Nautilus