Novembre : Apostem per un nou llibre!

Aquesta vegada la recomanació ens la fa la Sra. Mercè Olivé : “Ditona”
El món va canviar tant que els joves han de reinventar-ho tot: una manera de viure junts, institucions, una manera de ser i de conèixer.

image_print

Ha arribat el mes de novembre i des de la Biblioteca tenim un nou llibre recomanat!

Aquesta vegada la recomanació ens la fa la Sra. Mercè Olivé : Ditona
El món va canviar tant que els joves han de reinventar-ho tot: una manera de viure junts, institucions, una manera de ser i de conèixer.

El llibre està escrit per Michael Serres, i ens parla dels joves, d’una nova percepció, de l’oportunitat de poder comprendre’ls i estimar-los, entenent que el seu món és diferent i que no els podem jutjar des d’un món ja passat, sinó que els hem de comprendre des del punt de vista d’una nova manera de viure, renovada; i aquells senyals que veiem des d’una perspectiva negativa, els hem de veure com una nova oportunitat de poder viure en aquest nou món on estem tots immersos. Els joves ens necessiten per acompanyar-los i sobretot estimar-los.

Vivim, doncs, temps catastròfics pel que fa a l’educació del nostres joves? No hi ha dia que no sentim o llegim alguna cosa sobre el seu mal rendiment escolar, la seva manca de concentració en els estudis o el temps que perden teclejant en el seu mòbil… per no fer esment del seu suposat egoisme i del poc que els interessa allò que els adults tractem de transmetre’l sobre tots els aspectes de la vida. Michel Serres capgira del tot aquesta percepció i ens fa veure que, sense que ens n’ adonéssim , ha nascut un nou ésser humà, que pensa d’una manera diferent perquè el món on viu és diferent. I que no el podem valorar d’acord amb els criteris d’un món que ja forma part del passat. Aquest ésser, que ell bateja Ditona, de seguida ens resulta familiar: ens el trobem cada dia, com a pares, com a professors, com a ciutadans. De la mà de Michel Serres aprenem a entendre’l, a estimar-lo. I a veure que tot allò que ens semblaven mals auguris són senyals d’una vida que es renova.”

Michel Serres és l’avi amb el qual tots somiem. En ell s’uneixen tan bé la saviesa i la
joventut, que al seu costat es té la impressió que té tota la vida per davant.”
Sophie Bancquart, Directora de l’Editorial Pommier.

“A aquest formidable assaig es pot aplicar igualment la frase de Michel de Montaigne:
Val més un cap ben fet que un cap ben ple” – Lire, França.

“Michel Serres analitza meticulosament i amb tendresa els canvis que comporten les noves tecnologies sobre (o en) les generacions actuals. Lluny d’estigmatitzar els nadius digitals, descriu una generació mutant i apassionada.” – Dirigeants Chrétiens.

El llibre el poden trobar al panell informatiu que hi ha al vestíbul de l’entrada de l’Escola. Els animem a consultar-lo, fer-hi una ullada i ja saben que si algú el vol agafar en préstec, endavant!!