Els alumnes de Batxillerat s’endinsen en el coneixement de Ramon Llull.

image_print

20161221_180500El passat octubre els alumnes de 1r de Batxillerat van gaudir d’ una visita comentada a l’ exposició que el CCCB va dissenyar al voltant de la figura de Ramon Llull (1232-1316) per commemorar el setè centenari de la seva mort. La màquina de pensar: Ramon Llull i l’ars combinatòria. 

Al llarg de la visita van poder conèixer diferents aspectes del pensament de Ramon Llull en les arts, la literatura, la ciència i la tecnologia, combinant la documentació històrica de Llull amb les mirades més recents d’ artistes que s’ han inspirat en la seva obra.20161221_180538

Els alumnes, de Filosofia i Literatura Universal, al llarg del trimestre van continuar treballant Llull amb diferents activitats que s’ han materialitzat en una instal·lació que ja es pot visitar al menjador de l’ escola.

L’ espai dedicat a la figura de Ramon Llull filòsof i escriptor està inspirat per una part en les màquines de pensar, un nova interpretació lliure sobre la combinatòria lul·liana; i per altra part en el simbolisme de l’ arbre, per parlar de les bases de l’ orde de la cavalleria. Ambdós espais tenen codis QR que enllacen amb vídeos explicatius sobre la instal·lació.

Des dels Departaments de Ciències Socials, Llengua i Literatura, s’ anima a tota la comunitat educativa a poder gaudir d’ aquesta exposició