Participació dels alumnes de batxillerat al concurs de Problemes a l’Esprint

Una desena d’alumnes de Batxillerat, acompanyats per la Mireia Arquimbau, vam participar el darrer dimecres en els Problemes a l’esprint. L’activitat, tal i com diu el seu nom, consisteix en resoldre col·lectivament un total de 10 problemes en el mínim temps possible.

image_print

Una desena d’alumnes de Batxillerat, acompanyats per la Mireia Arquimbau, vam participar el darrer dimecres en els Problemes a l’esprint. L’activitat, tal i com diu el seu nom, consisteix en resoldre col·lectivament un total de 10 problemes en el mínim temps possible. L’enginy, la constància però sobretot la comunicació i el treball en equip són els factors més importants per a aconseguir-ho. El nostre “esprint” va durar més de dues intenses hores, en les quals vam trencar-nos el cap per solucionar aquests enigmes tan rebuscats. Finalment, l’esforç va quedar recompensat: 8 de 10 problemes resolts. Més que a l’anterior edició, però menys que a la següent!

A continuació us en deixem un d’aquesta edició (dels que vam resoldre!), a veure si algun aventurat s’hi atreveix!
“Tenim una bossa amb cinc boles numerades de l’1 al 5, que tenen totes la mateixa probabilitat de ser escollides quan traiem una bola de la bossa.
  • Traiem una bola d’aquesta bossa i diem A al nombre que assenyala; la tornem a la bossa.
  • Traiem una segona bola de la bossa, B; la tornem a la bossa.
  • Traiem una tercera bola, C.
Quina és la probabilitat que A·B+C sigui un nombre parell?”