L’Escola a la First LEGO League

El dissabte 18 de febrer un grup de 10 alumnes d’ESO van participar representant l’Escola en la First Lego League.

image_print

El dissabte 18 de febrer, l’Escola ha participat per segon cop en la First Lego League organitzada per la UPC, en el Campus Nord de Barcelona. Ha estat representada per: Lucia, Adriana, Clàudia, Madina de 1r d’ESO, Marc i Adrià de 2n d’ESO i Víctor, David, Guillem i Eloi de 3r d’ESO; conduïts pels professors Sra. Elisabet Hinojo i Sr.Lluís Nater,

L’equip de l’Escola, anomenat “JoiKySs Marsmellows”,  ha realitzat unes magnífica resolució dels reptes i de les presentacions “Valors del grup”, “Disseny del Robot” i del seu projecte científic “La cigonya blanca i les torres de llum”.

A l’inici del curs van preparar l’activitat amb una UT  basada en les eines de treball col·laboratiu que els va permetre recollir informació relacionada amb el campionat.

Posteriorment, van fer un tast dels reptes i els que estaven interessats van formar part d’un equip de 29 companys. Van organitzar-se uns horaris de trobades a les 8h del matí connectades amb un grup de Hangouts com a mitjà de comunicació del grup que ens va permetre comentar els avenços i modificacions que s’anaven produint en el disseny del robot, la solució dels reptes i el Projecte Científic.

L’equip de Robòtica inicialment estava format per:

  • 1r d’ESO: Diego,  Madina, Max, Clàudia, Guillem, Adrià, Pere i Albert, Adriana i Lucia
  • 2n d’ESO: Marc G, Adrià, Eusebi, Gerard, Joan i Marc V.
  • 3r d’ESO: Joan, Max, Dídac, Vidal, Pau, Cèlia, Guillem, Víctor, Valentí, Eloi, Marc P, Yago  i David.

Aquest any, el campionat  es basava en el Projecte Animal Allies,  els equips FLL s’havien de posar en la pell dels animals per resoldre uns reptes.

Aquesta competició té com a objectiu fer pensar als joves com a científics i enginyers. Els equips havien de resoldre un problema real relacionat amb el món dels animals en el Projecte científic  i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia de Lego per resoldre una sèrie de missions en el Joc del robot.

Podeu trobar més informació a: http://firstlegoleague.es/desafio-first-lego-league-animal-allies/

 

Fragments del concurs FLL