L’Escola en les XIV Jornades Internacionals de Recerca en Didàctica de les C.Socials

El dissabte 4 de març l’Escola va presentar l’activitat de Vida Social “Laboratori d’Història”, adreçada al alumnes de primer de Batxillerat amb la finalitat de connectar fets històrics, a través dels records que hi ha darrera dels seus objectes personals.

image_print
El dissabte 4 de març l’Escola va participar a les XIV Jornades Internacionals de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials organitzades per la UAB, presentant l’activitat de Vida Social “Laboratori d’Història”.
El Laboratori d’Història és una de les activitats setmanals de Vida Social adreçades al alumnes de primer de Batxillerat que vol connectar els fets històrics amb famílies de l’escola, a través dels records que hi ha darrera dels seus objectes personals.
Aquest l’objecte que serveix de punt de partida han sigut les cartes d’una familia de l’escola escrites durant el període de la Guerra Civil. A través de la correspondència, els alumnes han experimentat lofici dhistoriador, per finalment elaborar un llibre que serà compartit amb la comunitat educativa.
 
Des dels Departaments de Vida Social i Ciències Socials s’ha volgut engegar aquest projecte de servei-aprenentatge ja que ens va semblar que la Guerra Civil, un període que va provocar una involució dels valors democràtics i va marcar profundament la societat, ens serveix per reflexionar i sensibilitzar als nostres alumnes amb la crueltat i les conseqüències de totes les guerres.