Premis Nacionals de Recerca

Aquest passat dimarts dia 21, uns quants alumnes i professors de l’Escola vàrem assistir a la 27a entrega dels Premis Nacionals de Recerca, que es van celebrar al TNC.

image_print

Aquest passat dimarts dia 21, uns quants alumnes i professors de l’Escola vàrem assistir a la 27a entrega dels Premis Nacionals de Recerca, que es van celebrar al TNC.

L’acte, enfocat a premiar l’excel·lència i iniciativa en l’àmbit científic, va comptar amb la presència del M.H. Carles Puigdemont així com també la de diversos consellers i personalitats destacades del món de la investigació. Al llarg de la cerimònia, dirigida per la coneguda actriu Sílvia Bel, es van citar frases cèlebres de personalitats científiques amb l’objectiu de remarcar el paper de la ciència en la nostra societat i recordar tot allò que hem aconseguit gràcies als investigadors, gent curiosa que treballa per comprendre el món i millorar-lo.

Entre els nombrosos premis, es va atorgar el de difusió científica al programa Dinàmiks, del famós canal Súper3. D’altra banda, el guardó anual de recerca científica se’l va emportar l’Institut Fotònic de Catalunya (ICFO), liderat per Lluís Torner.

Solemnement, també es va dedicar un sentit homenatge a Pere Mir, eminència que ha contribuït considerablement a la consolidació de Catalunya com a referent mundial en el món de la investigació i que va morir fa pocs dies.

Durant l’acte es va subratllar la importància de la participació i la involucració dels joves en la ciència, així com també les esperances dipositades en nosaltres de cara al futur.

Va ser un privilegi poder assistir a una cerimònia de tanta categoria i dedicar una estona a premiar la perseverança i la passió per la feina ben feta.

Mireia. Classe Verdaguer