IV Setmana de la Ciència a EP “El mapa i la Cartografia”

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Els nostres alumnes de Primària s’han endinsat en el món del Mapa i la Cartografia. Per iniciar la setmana es van dur a terme una sèrie de trobades entre els alumnes que formaven els grups experts per tal de treballar alguns conceptes com l’escala dels mapes, les coordenades, la geolocalització, latitud i longitud, els codis QR, etc.

image_print

 

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Al llarg de la Setmana de la Ciència se celebren a Catalunya tot un conjunt d’activitats de divulgació científica arreu del territori: Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics…

Els nostres alumnes de Primària s’han endinsat en el món del Mapa i la Cartografia. Per iniciar la setmana es van dur a terme una sèrie de trobades entre els alumnes que formaven els grups experts per tal de treballar alguns conceptes com l’escala dels mapes, les coordenades, la geolocalització, latitud i longitud, els codis QR, etc.

Els alumnes varen continuar les activitats amb la realització d’un conjunt de tallers teòrics i pràctics, dinamitzats i preparats per grups d’alumnes dels cursos de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària. Per concloure la Setmana es va dur a terme un joc virtual amb tots els alumnes al menjador de l’Escola, per posar en pràctica els coneixements adquirits al llarg de tota la setmana.


Vista aèria de l’Escola

TALLERS TEÒRICS/PRÀCTICS 1r, 2n i 3r EP:

  •          Taller 1: Coordenades, ubicació a l’espai
  •          Taller 2: Orientació mitjançant plànols
  •          Taller 3: Joc de pistes per a descobrir la jornada al parc de Can Vidalet mitjançant codis QR

TALLERS TEÒRICS/PRÀCTICS 4t, 5è i 6è EP:

  •          Taller 1: Escala: escala numérica, reduir i augmentar l’escala
  •          Taller 2: Codis QR: com crear-los i descodificar-los, per a què serveixen?
  •          Taller 3: Latitud i longitud

Presentacions dels Tallers

 

JOC VIRTUAL: KAHOOT 4t, 5è i 6è EP:

https://play.kahoot.it/#/?quizId=7659cefa-f6a3-484f-a6fc-e04ebf7be642&user=Annagarriga&token=decd81ce-c8b1-4690-a4d3-d93cf967c30c

Fragments de la Setmana de la Ciència