Inauguració de l’exposició de Batxillerat Artístic

Inauguració de l’exposició i Projecte de Batxillerat Artístic. Presentació de l’audioguia sobre els nostres edificis dins del projecte apadrinem el nostre patrimoni

image_print

Inauguració de l’exposició i Projecte de Batxillerat Artístic. Presentació de l’audioguia sobre els nostres edificis dins del projecte apadrinem el nostre patrimoni.

Dijous 11 de maig vam inaugurar l’Exposició i el Projecte artístic que enguany hem desenvolupat els alumnes del Batxillerat artístic de l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues. Volem agrair l’assistència de totes les persones que van assistir i la seva activa participació. Entre tots vam convertir l’acte en una autèntica Festa de l’art que és un dels nostres autèntics objectius.

El curs passat ens vam estrenar amb una exposició al voltant de la nostra filosofia del Batxillerat artístic: Anàlisi + Creativitat. Aquest any hem encetat la línia que volem que es converteixi en una tradició com a visualització d’un dels pilars del nostre ideari: l’Estètica. Hem triat un tema del món contemporani, de la nostra societat, i l’hem estudiat des de la perspectiva de l’art. La resposta estètica a temes que ens afecten ens permet tenir una comprensió sensible de les problemàtiques, cosa que ens sorprèn a nosaltres mateixos en adonar-nos que trobem veritats que no sospitàvem uns instants abans.

El tema triat aquesta vegada és La Història sense subjecte. La idea prové del sr. Jacint Subirà, filòsof i cap del Departament de Socials de l’escola. Ens va plantejar si seria pensable una història escrita no des dels protagonistes i si seria compartible per tothom. Ho vam abordar amb una metodologia concreta. Des dels textos històrics originals vam extreure les emocions-sensacions que ens produïen. Aquestes van ser els materials sobre els quals vam treballar i vam crear les nostres peces visuals. Resta encara la darrera fase del procés. Ara cal tancar el cercle i convertir les imatges en textos. Què ens transmeten. Tot plegat és la nostra història del segle XX.

Un dels altres grans objectius que ens plantegem és que aquest esdeveniment sigui (i ja ho és) una gran oportunitat per als nostres alumnes d’experimentar la riquesa de la complexitat del procés creatiu. Viure com una bona idea, en el procés de prendre cos, es va transformant i omplint de sentit. En definitiva, viure la creativitat.

L’exposició es pot visitar al llarg del mes de maig fins a principis del mes de juny. Els animem a visitar la nostra pàgina web en què trobaran textos i imatges explicatius del concepte i del procés d’ideació i de realització.

Finalment, en el mateix acte vam presentar l’audioguia que hem desenvolupat els alumnes del Batxillerat artístic de 1r curs sobre els nostres edificis, formant part del projecte Apadrinem el nostre Patrimoni i que ja fa tres anys que estem treballant en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recursos d’Esplugues de Llobregat.

Podeu trobar més informació a https://lahistoriasensesubjecte.wordpress.com/

Moltes gràcies!