Estada a l’empresa.

L’Estada a l’empresa és una matèria del currículum de 1r de Batxillerat que s’avalua i els resultats obtinguts fan mitjana amb les notes dels seus expedients acadèmics. El passat dia 8 de juny es van iniciar les estades dels nostres alumnes, esperem que de manera satisfactòria.

image_print

El passat dia 8 de juny es van iniciar les estades dels alumnes de primer de batxillerat a les empreses, esperem que de manera satisfactòria.

Com sabeu, l’Estada a l’empresa és una matèria del currículum de Batxillerat que s’avalua i els resultats obtinguts fan mitjana amb les notes dels seus expedients acadèmics. Per calcular aquesta nota es tenen en compte diversos factors:

  1. L’informe resum que els alumnes han de fer diàriament sobre les seves activitats a l’empresa i que han de publicar a la intranet de l’Escola, en el Garbí Virtual. El tutor assignat de l’Escola en fa el seguiment.
  2. La memòria general que han de presentar en finalitzar l’estada, amb la seva valoració i les conclusions.
  3. El full d’avaluació que presenten les empreses, segons model que els ha facilitat l’escola, en el qual es valora la puntualitat, l’actitud i l’interès, entre altres.

A continuació reproduïm alguns fragments del que han escrit els alumnes en els seus informes sobre la seva experiència a l’empresa els primers dies d’estada:

Ariadna:

M’han explicat coses molt interessants i que m’han fet reflexionar. És increïble la força que tenen les persones grans per lluitar i per aconseguir curar-se però tot això amb un somriure. Espero escoltar moltes històries més i aprendre amb ells.

Per últim hem anat a fisioteràpia a ajudar als pacients per a què recuperin la mobilitat què han perdut a causa d’alguna operació. La Laura ens ha explicat en la última mitja hora alguna anècdota dels pacients que estan ingressats i ens ha semblat molt interessat. Avui ha estat un gran dia.

Laura:

Des del primer moment m’ha encantat i crec que podré treure molt de profit d’questa experiència.

Carlos:

En arribar allà ens hem buscat un punt elevat i amb els plànols hem vist com han desenvolupat la idea fins al punt on estava ara, ens ha fascinat. Avui ha sigut un dia molt enriquidor, ja que constantment hem estat tractant amb gent orientada cap al nostre tipus d’estudis. En aquest sector de l’empresa tots eren enginyers o bé arquitectes.

Raquel:

Em van estar comentant projectes que fan actualment i com els farien. Vaig estar molt còmoda i són molt amables, i em va agradar bastant el que feien.

Mireia:

Per últim, destacar el bon ambient de treball que hi ha a la Fundació i l’amabilitat dels treballadors (la majoria d’ells han estudiat una carrera humanística i m’he sentit com a casa). Espero haver causat una bona impressió.

Max:

Avui ha estat un dia molt complet , en primer lloc ens han acollit amb els braços oberts i ens han ofert cafè . (…) Després ha tocat assistir a una reunió molt interessant amb un dels clients on hem après molt i quan ha acabat ens hem passat una estona passant dades de clients a l’ordinador i fins hi tot ens han deixat llegir documents de casos ja tancats. Personalment ho he passat genial i estic desitjant tornar demà.

Miguel: 

Per concloure el dia he de dir que les sensacions són molt bones i tinc moltes ganes de començar a veure cada departament. Penso que són gent molt agradable que ens volen ajudar a entendre les tasques que es realitzen en el centre i aprendre tot tipus de coneixements.

Penso que ha estat un dia intens on hem estudiat molta part teòrica necessària per entendre la gestió d’una empresa. Ens han ajudat a treballar i alhora ens facilita la feina. Segueixo amb molt bones sensacions i amb ganes d’aprendre més.

Laia:

M’ha agradat molt la primera impressió i m’ha fet considerar molt la opció d’estudiar dret. Esperem amb ganes tornar-hi demà .

Hem après que tots els processos costen diners, que tot és rebatible però no sense proves. També anem aprenent molt vocabulari i formes importants a la carrera de dret.

Cada cop crec que m’interessa més aquest tema i és gràcies a aquesta estada.

Sergi:

Ha estat un dia intens d’informació nova per a nosaltres i crec que serà una estada a l’empresa molt interessant i enriquidora.

Acabem aquest dia cansats, però amb ganes de tornar al treball. Esperem que demà sigui un dia de nous aprenentatges en aquest món cooperatiu.

Victòria:

Estic molt contenta amb com ens han acollit tots els membres de l’empresa, tothom és molt agradable, atent i ens ajuda.

Alberto:

Es algo que me hace levantar con una sonrisa y con ganas de ir a trabajar. Me está encantando

Paula:

A mi em va tocar la meva primera opció d’empresa, i pel moment crec que vaig fer una molt bona elecció ja que he gaudit molt aquest dia encara que hem acabat esgotades!

Clara: 

(…) …això si, no hem parat ni per anar al lavabo de la feina que teníem!

Aquesta experiència està passant les meves expectatives, estic molt contenta de la meva decisió, a més a més els treballadors són molt simpàtics i si necessites qualsevol cosa estan per a tu.

Alexia:

Tinc moltes ganes de seguir treballant perquè em sento útil en l’organització de l’empresa i per facilitar la feina, ja que n’hi ha molta.

Clàudia:

Aquesta feina m’està fent adonar-me que realment el que m’agradaria ser de gran és cap de recursos humans i tenir una feina que ajudi a les persones.

Júlia:

La primera presa de contacte amb la clínica ha sigut realment acollidora, tothom ens ha rebut magníficament bé i ens ha resolt qualsevol dubte que tinguéssim, tot i ser el primer dia el nostre ventall d’activitats ha sigut molt ampli i amè; totes i tots els veterinaris/es ens han explicat què estaven fent cada cop que tractaven un nou pacient; hem après el seu funcionament general, com s’organitzen, horaris, tràmits de proves…

Tots i totes han sigut molt agradables i no han dubtat en confiar en nosaltres; ens hem sentit molt ben acollides i útils.

Paula:

El dia d’avui ha estat molt distret i m’ha agradat molt. El fet de poder ajudar amb en una causa d’aquestes magnituds és un regal.

Adriana:

De moment penso que aquesta estada a l’empresa ha estat molt encertada i en puc aprendre moltíssim.

Estada a l’ empresa

Juny 2017