Benvinguts al curs 2017-18, alumnes, famílies i mestres.

Bon curs per tots. Comença el 53è curs de la nostra Escola, el que veurà graduar la promoció 47.

image_print

Benvolgudes famílies,
Per fi som al dia tan esperat. Avui tornarem a veure els somriures i els ulls dels seus fills i filles omplint l’espai de l’Escola amb els seus anhels i esperances de futur. Comença el curs 17-18, el 53è curs de la nostra escola, el que veurà graduar la promoció 47.
Comença aquest curs amb nous reptes, però amb el mateix objectiu. Seran 175 dies de treball compartit amb els alumnes, de feina, d’esforç i de compromís per fer realitat, juntament amb vostès, aquest somni dels homes i dones del demà.
Educar és transcendent. Sempre ho ha estat, però avui, en aquest món que la comunicació ha fet petit i a l’abast de tots, educar esdevé l’eina més preuada de construcció d’aquest món millor, més just socialment i més sostenible, el que sempre hem considerat la raó de ser dels projectes educatius progressistes que són el nostre origen, els que van donar fa cent anys la primera llum d’esperança per un home i dona nous, d’esperit lliure i crític i de consciència planetària.
Paraules boniques que s’emportaria el vent si no fos perquè avui ens posem fil a l’agulla, amb l’obstinació que dona el profund sentit de la responsabilitat de saber que tenim a les nostres mans el més preuat per vostès, el més necessari per a construir aquest futur que volem tots: els seus fills i filles.
Benvinguts doncs a aquests dies intensos que ja teníem ganes d’encetar. Estem preparats, l’escola està magnífica, el nou camp d’esports serà una realitat d’aquí a pocs dies, seguim amb Nausica, implementem l’hora més d’esport a Primària, les tutories compartides a Secundària, els dos professors a l’aula, la consolidació del Batxillerat de tres línies, un nou horari, noves eines metodològiques…però per sobre de tot una gran il·lusió i una gran estima pels seus fills i filles. I seguirem educant en aquest model d’escola ciutat, de república dels infants i joves, amb les 10 finalitats educatives que els hem fet arribar aquest dies i amb l’objectiu de formar ciutadans lliures i amb esperit crític. Sense llibertat no hi ha convivència ni hi pot haver educació.
Gràcies a tots vostès per compartir tant somni. Si alguna raó hi ha a la vida per somiar, és aquesta: la d’educar, la més bonica i transcendent.
Bon curs 17-18 per a tots, alumnes, famílies i mestres.

Jordi Carmona
Director

 

Jordi Carmona Espinosa
Director Garbí Pere Vergés
jcarmona@escolesgarbi.cat