II Jornades d’Ensenyament de les Ciències a Infantil i Primària

El dissabte 23 de setembre l’Escola va participar en les II Jornades d’Ensenyament de les Ciències a Infantil i Primària, organitzades a Lleida pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.
Aquestes segones Jornades, dirigides a mestres, tenen com a objectiu ampliar el camp d’activitats i d’estratègies didàctiques que es poden utilitzar a l’aula.
La nostra escola, de la mà del Sr. Sergi Sans, de la Sra. Ana Alcalde i del Sr. Ramon Camps va exposar, en forma de taller, i sota el títol “ Som prou nens per fer de mestres? “ la manera de treballar la ciència a través d’un tema científic, proposat en la Setmana de la Ciència.

Van mostrar també com a partir d’aquest tema es poden crear diferents tallers (base teòrica i part pràctica) i com s’adapten a l’edat de cadascun dels cursos de Primària. Són una bona eina per atendre la diversitat a l’aula, sempre donant protagonisme a l’alumne.

Es va poder exemplificar el taller, fent d’alumnes, amb la presentació del projecte sobre cartografia desenvolupat el curs passat a Primària.

Tots els assistents van mostrar-se molt participatius i engrescats amb la nostra pràctica. Tant de bo la nostra experiència contribueixi a desenvolupar el futur talent científic.